Zenuwen

Zenuwen

“Zenuwen”


Nog 5 weken... Nog 5 hele weken tot het startschot! Bijna 1,5 jaar lang ben ik hier mee bezig, de Berlijn marathon.


Nou kan ik het uitgebreid over mijn afgekapte loop hebben van gister alleen denk ik dat ik daar al lessen genoeg uit getrokken heb... Dus deze slaan we toch maar even over!


Over naar de orde van de dag! Ik die altijd zei; een marathon? Ehm nee nooit! Lange afstanden, jezelf op de proefstellen, door gaan daar waar je eigenlijk de weg naar huis het liefst zou nemen... Die weg die ik dus gisteren een keer nam...


Mijn schema is zwaar... De dagen zijn heet en plakkerig. Mijn lijf is moe, maar vooral mijn hoofd is moe! Mijn hartslag in rust blijft wat aan de hoge kant en ontspanning is ver te zoeken, mede ook door de vakantie van mijn 2 kids. Maar we gaan door! Nog 5 weken waarin ik nog 1x ver loop!


De temperatuur is inmiddels wat aangenamer en het lopen van 15km afgelopen donderdagavond was daarom ook eindelijk een keer heel fijn! Het gaf mij weer nieuwe energie om door te gaan en mijn doel een stapje dichtbij te zien komen.


Mensen gaan mij nu vragen; oh ja leuk een marathon! Oh je eerste, wat spannend.. Hoe lang ga je er over doen? Mijn antwoord is kort en krachtig; “uitlopen & genieten”

Waarop zij dan weer zeggen; Maar geen eindtijd dus? Ehm nee geen eindtijd? Is dat zo vreemd? Nee toch? Ik heb geen idee, werkelijk geen idee? Ik ben geen ster in lange afstand lopen en weet dat het echt wel heel zwaar wordt voor mij na de 30/32km.


Voor mij is een ieder die mij voorging al een topper! Tijd is in mijn ogen een onbelangrijk ding zeker op je eerste marathon.


Liefs Frouke