Winter in America

Winter in America


Winter in America

Weer mocht ik een mooie en vooral gezellige reis maken. Deze keer naar Washington! In mijn koffer een dikke winterjas en mijn hardloopschoenen. Het koud is er en winderig als we daar aankomen. Er ligt een beetje sneeuw en het is -4C. Misschien moet ik mijn vluchten beter aanvragen, want ik ben niet echt een winter mens. De afgelopen vluchten heb ik meer sneeuw gezien dan zon.

Op kou kan je je kleden en dat doe ik als ik om 7.00 uur mijn bed uitstap. Laagjes! Heel veel laagjes! Washington betekend het Witte Huis en daar loop ik natuurlijk heen. Jammer dat ik mijn horloge niet goed aandruk de eerste kilometers. Het is rustig op straat en eigenlijk is de hele stad rustig. Het is de maandag na een lang weekend hier, het was namelijk Martin Luther King Day. Ook het hotel waar wij slapen is uitgestorven.

Ik maak een foto bij het Witte Huis en loop verder naar beneden langs het Washington monument. Daarna begint de race tegen de stoplichten omhoog terug naar het hotel. Ik probeer zoveel mogelijk om niet te hoeven stoppen. Soms steek ik eerst over naar de andere kant van de straat als deze wel op groen staat. Soms moet ik sprinten omdat ik nog maar 3 seconde heb voor hij op rood gaat, handig die stoplichten met een aftel systeem. Het lukt me om slechts twee keer te moeten stoppen.

Normaal zou ik de weg via de Rock Creek terug nemen, maar deze is helaas afgesloten omdat ze daar de weg aan het asfalteren zijn. Iets wat niet overbodig was dus als ik er de volgende keer weer ben heb ik daar profijt van. Na 10km kom ik terug bij het hotel. Wat er dus eigenlijk 11 zijn door het mis drukken in het begin. Nu tijd voor het ontbijt.

Na het ontbijt loop ik met een collega naar George Town. Dat vind ik altijd erg leuk. Even wat winkels bezoeken en koffie drinken. Deze dag is dus goed benut en met 30.000 stappen op mijn teller ga ik voldaan naar bed.

Als ik donderdag thuis kom slaap ik weinig al ben ik super moe. Onze badkamer wordt verbouwd en helaas val ik maar een paar keer kort in slaap. De nacht van donderdag op vrijdag slaap ik wel 11 uur aan één stuk. Meer dan genoeg dus om lekker te gaan hardlopen. Gewoon lekker thuis mijn rondje is altijd fijn. Verstand op nul en gewoon die interval weg lopen.

Fijne zondag!