Week 2 vakantie Spanje

Week 2 vakantie Spanje

Vanuit het zonnige zuid Spanje 


De eerste week van onze vakantie zit er alweer op... Maar we hebben nog een week!! We genieten van het prachtige weer, de zee, het strand, het lekkere eten en de rust....


Natuurlijk wordt er ook gelopen. Ik krijg veel vragen van mensen die willen weten waarom ik loop op vakantie en hoe ik dat dan voor elkaar krijg. Op sportgebied heb ik een ijzeren discipline al van jongs af aan werd ik “gedrild” bij het synchroonzwemmen. Nooit vond ik dat erg! Ik leerde er juist van en het maakte mij sterker. Misschien is dat ook de reden dat ik het nooit een probleem vind om te gaan lopen. Tuurlijk slaap ik liever ook uit en natuurlijk heb ik zo af en toe ook echt geen zin om te gaan, maar ik ga toch!

Wat mij helpt is dat ik een plan maak met hoeveel ik zou willen lopen en een route. Ook mijn hardloopkleding vast klaar leggen de dag ervoor helpt.

De trainingen voor mijn marathon op 16 september gaan dus gewoon door!


Op maandag loop ik 7km strand en wat heuvels. Pittig is het hier maar daar ga ik profijt van hebben, zeggen ze. Op woensdag loop ik een 12km. We zoeken naar wat vlakke stukken, maar die zijn hier schaars en ook het strand heeft vandaag mulzand... Ik loop dus 12x een stuk van 500 meter heen en weer om aan mijn kilometers te komen. Super saai maar mentaal wel lekker. Daarna moet ik echt de berg op en een stukje mulzand pakken.


Op vrijdag is het tijd voor de duurloop en ja ik zag hier tegenop! Om 6.15 gaat de wekker na een avond gezellig tafelen en slechts 5 uur slaap. We gaan met de auto naar de boulevard, daar is het vlak en hoop ik op iets van zeewind. De zon is nog niet op, er lopen al wat mensen. Mijn man gaat gezellig mee. We lopen de route van de ironman die hier in mei was en waar wij enthousiast hebben staan aanmoedigen. Je loopt heel makkelijk 10km rechtdoor en dan keer je om en loop je terug (kind kan de was doen). Het stuk langs de haven van Puerto Banus is wel heel gaaf. Achter de dure boten langs zo naar de vuurtoren. Het kwik loopt al snel op naar een graad of 27, maar we zijn er bijna!


Zo hou ik het dus nog wel een weekje vol hier. Volgende week loop ik mijn lange duurloop op zondag in Nederland en tik ik de 31km aan. Spannend vind ik het! nog niet eerder liep ik zover...


Liefs Frouke