Water en Sneeuw

Water en Sneeuw


Water en sneeuw

Als we terugkomen van wintersport hoop ik altijd dat de lente begint. Meestal is dat ook wel zo en voel je aan alles dat het eraan zit te komen. Fijn gevoel is dat altijd. Je ruikt de lente dan bijna… Deze week was er een om gewoon maar snel te vergeten. Qua weer was het om te janken, sorry mensen die van sneeuw houden, maar sneeuw hoort bij de winter en die is meteorologisch al lang afgelopen. Maar goed sneeuw dus en veel, heel veel regen, ook dat zal je niet ontgaan zijn.

Op maandag haalde ik mijn eerste natte hardlooppak. Buienradar is niet de meest betrouwbare bron bleek. Ik liep wel heel fijn mijn interval training en dat geeft vertrouwen.

Woensdag dacht ik echt, het gaat me lukken deze keer tijdens mijn wissel duurloop, maar helaas net als je denkt nog 2km te gaan begint het te regenen of was het sneeuw? Nou ja nat was het!

Op donderdagavond en ik vermoed dat Stans daar morgen veel over gaat vertellen dus ik hou dat kort, loop ik met een startnummer op, de eerste race van 2023. De “running out of time” race van 5km dwars door Amsterdam om de party boot te halen die precies om 21.10 uur vertrekt. Wat een mooie avond, maar je raad het al wederom tot op het bot toe nat geregend!

Eigelijk zou ik nu in Berlijn zijn en samen met mijn dochter, met wie ik een leuk weekend geplant had, hardlopen naar de oude luchthaven de Tempelhof. Maar helaas werd onze vlucht vrijdag, toen we al aan boord zaten klaar voor vertrek, geannuleerd. Door de sneeuw… Balen heel erg balen, maar dit gaan we natuurlijk een keer goed inhalen samen.

Om een herhaling van al die nattigheid te voorkomen liep ik gisteren, einde van de dag, al mijn duurloop. Mijn dochter speelt laat haar hockeywedstrijd en ik loop een vertrouwd rondje over het lint in het Maxima park. Even alles overdenken en alles eruit. Ik maak een 10km vol en kom een beetje tot rust. Mijn hartslag blijft historisch laag tijdens deze run en wat voelt dat goed. De zon doet wonderen!

Ik ben klaar met de winter en zo toe aan voorjaar! Kom maar door. Ik wil je ruiken en de zon op mijn huid voelen.

Fijne zondag.