Washington

WashingtonBy Runningangel Frouke.


Week 3 van mijn marathonschema en daarin liep ik weer in mijn geliefde Washington!


De week begon met op zondag deloopvanleidscherijn waar ik vanuit huis naar de start liep, 6.1km, en daarna startte op de 15km met de #runningangels. Echt een groot feest! Zo deed ik mijn duurloop dus in twee delen.


Op maandag doe ik altijd mijn herstelloop, deze is lekker rustig. Zo kon ik goed herstellen en uitrusten voor dinsdag want er werd weer gewerkt!


Naar Washington en dat vind ik altijd een fijne bestemming. Geen straf om daar mijn tempo loop te mogen doen. Omdat ik de baantraining niet mee kan doen ruil ik deze dan in voor een tempoloop. Het eerste gedeelte gaat in Washington naar beneden dus de tempo’s liggen meteen al hoog, maar ik weet dat het 2de deel straks omhoog gaat!


Ik kom aan bij het Witte Huis. Het is nog belachelijk vroeg, 6;10 uur en er is dus op een, net als ik verdwaalde hardloper, niemand! Er springen wat eekhoorns in het rond en die komen zo dichtbij dat ik ze bijna kan aanraken. Ik vraag een bewaker wat foto’s van mij te maken en dan loop ik met een dikke lach op mijn gezicht weer via de andere kant terug naar mijn hotel. Deze keer dus berg op maar ik kan de tempo’s redelijk vast houden. Geen top snelheden meer maar het gaat mij makkelijk af.


Deze kant van de stad is zo groen en bosrijk bijna niet stads meer! Heerlijk lopen hier en dat vind ik niet alleen want inmiddels is heel de stad begonnen aan zijn loop! Met een voldaan gevoel schuif ik even later aan het ontbijt aan. Mijn collega’s zijn altijd bijzonder verwonderd over het feit dat ik al weer hardgelopen heb.

Een beetje trots laat ik de foto zien van het Witte Huis.


24 uur was deze reis, in totaal slechts 48 uur van huis. Pittig en dat voel ik donderdag aan alles! Ik slaap de hele dag en voel me 80.... Jetlags en nachten zonder slaap, ze wennen gewoon nooit! Maar op vrijdagavond staat het volgende #runningangel feestje alweer op het programma, de loopdoorhouten, 10km. Ik loop deze weer verassend soepel en zonder problemen. Onze “oneteamonefinish” wordt weer leuk ontvangen en we maken er een groot feest van!


Zo zet ik mijn marathonteller deze week op 46km. Het gaat nu langzaam oplopen! Voor week 4 staan er weer leuke en lange lopen op schema 


Liefs Frouke.