Wanneer alles anders loopt

Wanneer alles anders loopt


Wanneer alles anders loopt…


Ik ben een planner en hou ervan als dingen vast staan en geregeld zijn. Als stewardess ben ik al weken voor kerst bezig met mijn kerst en oud&nieuw rooster. Vluchten aanvragen en passend maken. Zo ook dit jaar. Met kerst ben ik graag thuis en met oud en nieuw vlieg ik het liefst op nieuwjaarsdag. Ik had een pracht rooster!  Een geweldige vijfdaagse Kaapstad, welke mij vrij geeft met kerst en waarbij ik me op 1 januari om 15.00 uur moet melden voor een Atlanta. Voor mij het ultieme rooster… Tot ik mij aan meld afgelopen zondag voor mijn vlucht op Schiphol.


Rond 8 uur zet mijn man mij af op Schiphol. Ik meld mij aan en check mijn koffer in. En dan gebeurt het. Ik voel me ineens niet goed. Ik duik het toilet in en ik zal jullie de verdere details besparen… Ik lap mezelf even op, maar de paniek overspoelt mijn lijf.

Ik moet zo 12 uur lang met 300 passagiers naar Kaapstad, maar hoe?! Ik zeg mijn leidinggevende voor deze vlucht gedag en ik geef aan dat ik mij niet goed voel.

‘Wat wil je?’ vragen ze…

En ik weet het niet.

‘Drink even wat, kom dat terug en word even rustig.’ zeggen ze.

Ik neem een kopje thee en als ik dat 4 minuten later weer op een andere manier terug zie weet ik dat ik dit niet moet willen.


Ik meld me ziek…

Mijn man komt terug om mij weer op te halen en ik voel me zo zo ziek ineens. Thuis stap ik mijn bed in en haal maar net steeds de wc als het moet, meer ook niet. Vier hele dagen lig ik in bed. Ik eet nauwelijks want dat haalt het niet naar waar het hoort. Ik slaap uren en uren! En ben te zwak om ook maar iets van een serie te kijken. Het was dus de juiste beslissing om niet te gaan.


Mijn halve marathon van Linschoten laat ik ook voorbijgaan helaas. De leukste loop van het jaar, maar mijn lijf moet er niet aan denken. Mijn hele vliegschema wordt uit mijn rooster getrokken want dat hoort er helaas bij als wij ons ziek melden. En zo weet de planner van de planners (ik dus) even niet waar ze aan toe is.


Vandaag, zondag, voel ik mij een stuk beter. Nog steeds niet de oude maar wel veel beter. Vanavond schuif ik voorzichtig aan bij het kerstdiner en morgen? Morgen kijken we rustig hoe ik me dan voel.


Ik blijf in 2024 toch echt liever die planner en diegene die altijd voorbereid is. Dat past me beter.


Fijne mooie, sportieve en gezellige kerstdagen voor jullie allemaal!