Voorkeur

Voorkeur


Voorkeur

Soms moet je dingen gewoon weer eens proberen om er achter te komen dat ze niets voor je zijn… Iedereen heeft zo zijn voorkeuren. De een houdt van lange duurlopen de ander houdt van lekker een uurtje duurtje. Marathon of 5km, zoveel mensen zoveel wensen. Zo heb ik ook wensen maar toch vroeg ik zelf, geheel vrijwillig, weer eens een vlucht naar het oosten aan. Een Bangkok met 48 uur tijd daar.

De heen vlucht is een nachtvlucht met een duur van 10,5 uur. Als ik daar aan kom is het lokaal al 10 uur in de ochtend en voor ik in bed lig al 13.00 uur. Ik wil het deze keer eens “anders” doen en slaap maar 1,5 uur. Als ik wakker word voel ik me op zijn zachts gezegd alsof er een vrachtwagen over mij heen is geklapt. Na een douche en een kop koffie loop ik naar beneden waar ik met een collega heb afgesproken. We gaan naar een straatje wat deze week is als route de art, met heel veel street art is aangekondigd. Leuk om daar even rond te lopen en wat kleine winkeltjes mee te pakken. Daarna belanden we bij een Thai voor een mango sticky rice, mijn favoriet! Gevold door een massage van maar liefst twee uur. Dat is wel echt genieten hier altijd en daarom is de verleiding ook nog altijd wel groot om deze vlucht eens aan te vragen. We eten nog lekker Thais en dan lig ik, voor hier, gewoon best vroeg in bed.

Ik slaap 7 uurtjes want ik heb mijn wekker gezet om naar de sportschool te gaan. Dat is mij nog nooit eerder gelukt, om op een bestemming in het oosten, voor het ontbijt hard te lopen. Niet buiten want de luchtkwaliteit is niet best deze dagen helaas, maar het is ook simpel weg te warm voor mijn, witte aan de koude gewende, lijf. 7 km loop ik al kijkend naar een serie op de loopband.

Als ik op mijn kamer terug kom merk ik dat ik toch nog wel echt gewoon heel moe ben maar ook dat ik trek heb. Het is ook gewoon 2 uur ‘s nachts in Nederland en dat voel ik wel. Na een ontbijt knap ik weer op en ben ik klaar om Bangkok even in de gaan. Even met collega’s, met de taxi, naar de markt en de mall. Koffie drinken en gezellig kletsen, maar natuurlijk ook weer een massage en heerlijke mango sticky rice. Het lukt me om vroeg naar bed te gaan. Rond 21 uur lokale tijd, doe ik het licht uit en slaap wel aardig die nacht. Tuurlijk word ik vaker wakker dan thuis maar we doen het er mee.

De terugvlucht is lang… We moeten nog steeds omvliegen want over Rusland is geen optie. Het kost ons bijna 13 uur! Het hoort bij mijn werk en dat weet ik, maar soms vallen ze gewoon heel zwaar. Deze was okay want met het idee dat ik na deze vlucht vakantie heb maakt het veel goed. Zo land ik zaterdagavond om 19.45 uur op Schiphol en ben ik gewoon kapot moe. Een nacht van lange slaap zal me goed doen.

Ik ben dus nog niet helemaal om en ik blijft, denk ik, mijn voorkeur voor het westen houden. Al heb ik dat natuurlijk zelf niet altijd helemaal in de hand.

Fijne zondag