Voor alles is een eerste keer

Voor alles is een eerste keer


Voor alles is een eerste keer

Al 22 jaar vlieg ik de wereld over, maar nog steeds zijn er zoveel plekken waar ik nog nooit geweest ben. Eén daarvan is Kaapstad. Het paste niet in mijn rooster of ik kreeg simpelweg de vlucht niet toegewezen en het is, onder mijn collega’s. een populaire vlucht. Eindelijk lukte het me om het te krijgen. Een Kaapstad pronkte in mijn rooster en dan een met 48 uur daar vrij, niet slecht!

Vroeg aanmelden op woensdagochtend dat wel. Ruim 11 uur vliegen dat ook… Geen tijdsverschil, dat is fijn! Als onze zomertijd ingaat is dat ene uurtje wat het in de winter scheelt ook weg. Een leuke crew mee is altijd feest en zeker als er ook nog iets leuks is geregeld. We gaan op wijntour! Want naast het hardlopen heb ik de afgelopen jaren ook de wijn ontdekt en in Zuid Afrika ben je daar voor op de juiste plek!

Na het ontbijt gaan we met z’n tienen naar Stellenbosch wijnhuis Villiera, waar ik om 11 uur ‘s morgens al de lekkerste witte wijntjes proef maar ook de fonkel wijnen (bubbels). Het smaakt me heerlijk in mijn zomerjurkje met gelakte teennagels in mijn open sandaaltjes. Genietend van de zon en het licht warme windje. Zittend in een wijngaard in Kaapstad. De lach die ik op mijn gezicht heb, laat ik die dag niet meer weg gegaan.

Na deze wijn rijden we naar Tokara, naar een heel ander wijnhuis wat veel moderner en een beetje klinisch aan doet. Mooi maar echt anders mooi. Ik koop daar olijfolie en we drinken een kopje koffie, wat dus ook kan in een wijnhuis.

Dan door naar Delaire Graff waar we gaan lunchen én proeven. Wat een prachtige plek! Een lange tafel is voor ons gedekt en we lunchen uitgebreid. Het is gezellig en de uren vliegen voorbij. We wijnen er nog wat na en de zon zakt langzaam onder. Wat een fijne dag!

De volgende dag sta ik om 6.45 uur alop om te gaan hardlopen. Helaas zijn er geen collega’s die mee gaan en ik besluit de loopband te pakken. Buiten, hier alleen en de weg nog niet kennend, lijkt me geen goed idee. Wellicht een volgende keer, want die komt er zeker. Het uitzicht vanaf de 19de verdieping over de stad is ook echt geweldig!

Na het ontbijt gaan we naar Camps Bay waar ik lekker even over het strand loop en van de zon geniet tijdens een heerlijke sushi lunch.

Gisterenmiddag lande ik weer op Amsterdam. Kaapstad is geweldig! Ik ga zeker nog eens terug.

Vandaag staat mijn eerste echt hardloopevent van 2023 op schema. Bizar dat ik na Valencia geen events meer heb gelopen. Geen medaille meer heb binnen gehaald, maar vandaag gaat het gebeuren. Om 14:14 uur start ik aan mijn 14km tijdens de Johan Cruyff run. Daar zal ik volgende week natuurlijk meer over vertellen.

Liefs