Volle Bak

Volle Bak


Volle bak,

Een volle week met veel sport. Sport op tv, sportende, weer naar school gaande kinderen, en een sportende ik. Hockey op tv is favoriet en natuurlijk het WK atletiek!

Op maandag fiets ik naar het zwembad in Vleuten waar ik samen met mij dochter nog een keer banen zwem. Zij die dit jaar, in de derde klas van het gymnasium, “school” zwemmen heeft. Zwemmen kan ze, ik scherp haar borstcrawl een beetje aan en al snel zwemt ze in de snelste baan van het bad. Dat komt wel goed met dat schoolzwemmen. Ik zelf zwem 500 meter, de afstand die ik volgende week zaterdag, ook zal zwemmen. We fietsen samen weer terug. Zij op haar elektrische fiets, ik op mijn racefiets.

Op dinsdag loop ik een zeer fijne 6km en loop ik weer eens vanouds heel fijn. De woensdag is een vliegdag en meteen ook een hele lange, namelijk naar Kaapstad. De vliegtijden zijn wat langer dan normaal omdat het onrustig is in Afrika en we dus wat moeten omvliegen. Na 11 uur en 25 minuten komen we aan in het altijd fijne, en ja zelf in hun winter is het fijn, Kaapstad.

Een dagje geen sport maar een dagje met wijn! Ik ben gek op wijnhuizen en vooral hier in Kaapstad zijn ze prachtig! Eindeloze velden met uitzichten, zo prachtig. Zelfs nu er geen druif aan de struik hangt is het geweldig mooi. De wijn smaakt heerlijk en het eten is fantastisch. Kaapstad is na mijn eerste keer daar, in april, met stip op misschien wel nummer 1 gekomen bij mij.

Op vrijdag regent het in de ochtend en loop ik op de loopband 10km. Ik kan, nog net, mijn hoofd zo zetten dat ik het een uur vol houd. Het uitzicht, daar in tegen, vanaf de 19de verdieping over Kaapstad is en blijft echt prachtig.

Na een lange en vermoeiende, door de nacht, terugreis kom ik gisterenmiddag thuis. Daar waar ik dus vandaag lekker wakker word ik mijn eigen bed. Vandaag start ik rustig op en doe ik later een loop- of een fietstraining. Even kijken hoe ik mij voel en waar ik mij toe kan zetten.

Aankomende week word een drukke week waarin ik maar liefst drie keer een startnummer op speld. Daarover volgende week al meer! Fijne zondag!