Vive la france

Vive la franceVive la France

Na een lange autorit van ongeveer 14 uur komen we aan in Frankrijk, waar het al lekker warm is! De plek waar ik vorig jaar voor het eerst kwam, maar de plek waar Stans al heel wat jaren komt.

Een fijne plek en vooral een rustige plek. Dat we op vakantie kunnen en mogen dit jaar voelt extra fijn. Natuurlijk houden we ons aan de regels en daar horen dit jaar mondkapjes bij. Geen probleem voor ons! Drukke plekken mijden we, maar als het toch moet, zoals in de supermarkt of in dat leuke winkeltje, dan gaan ze op. Het straatbeeld is dan ook anders maar horend bij deze tijd. Verder ondervinden we geen hinder van Covid hier. Het is minder druk dan bijvoorbeeld in Utrecht stad en op de camping zelf is het ook heerlijk rustig.

Ik loop deze week twee keer naar Entrechaux. Daar waar ik vorig jaar nog dacht ‘is hier dan niets vlak?’ En echt veel moeite had met de klimmetjes liep ik nu op dag 1 vrijwel moeiteloos naar boven. Dat gaf mij zoveel vertrouwen dat ik bedacht had dat de Faucon op ook wel eens zou moeten lukken.

Vorig jaar bedachten Stans en ik dat we de Mont Ventoux op zouden gaan, die race zou vandaag plaats vinden, maar door zoveel tegenslagen van ons beide gaat dat niet. Ook is de officiële semi Mont Ventoux vandaag afgelast. Mijn nieuwe andere doel werd dus een realistischer doel, de Faucon op! En dat deed ik zonder te stoppen. Mooi om te zien hoe sterk de knie is nu en wat ik nu al kan.

De prachtige omgeving hier kan je niet beter bekijken dan op de rug van een paard. Ik ben geen ervaren ruiter, sterker nog, de keren dat ik reed zijn op 1 hand te tellen. Toch deed ik een twee uur durende tocht door wijnvelden en de rivier. Genieten echt genieten!

fijne zondag, en #besafe