Van Spanje naar Frankrijk

Van Spanje naar Frankrijk


Van Spanje naar Frankrijk

De twee plekjes waar ik het liefste ben! Natuurlijk is thuis het fijnste, maar deze andere twee lievelings komen aardig in de buurt.

We waren slechts vijf dagen in het Spaanse en het werd anders dan we gedacht en gehoopt hadden, maar we laten iedereen, in goede gezondheid, daar op dinsdag achter. Het waren hectische dagen met ziekenhuisbezoeken en veel wachten.

Als we dinsdag in het vliegtuig naar Amsterdam zitten besef ik pas hoe bizar raar ik van huis ging een week eerder. Hoe ik landde op Schiphol na mijn Sao Paulo vlucht en hoe we hals over kop naar Spanje vertrokken. Nu zijn we anderhalve dag precies zijn we thuis om uit te pakken en weer in te pakken en de nodige dingen in en ik het huis te doen. Strakke planning op woensdag, maar het lukt me om alles te doen. Zelfs een heerlijk rondje van 8km gewoon door mijn eigen dorp.

Donderdagochtend vertrekken we naar Frankrijk. We rijden in twee keer en komen aan in het verrassende Beaune. Wat een leuk stadje is dit! In de avond eten we lekker en fijn op een gezellig terras. De wijn smaakt heerlijk en ik voel dat ik nu eindelijk het vakantiegevoel kan binnen laten komen. We vinden Beaune zo leuk dat we in de ochtend vroeg opstaan om het hardlopend te gaan verkennen. Wat is het leuk! Het doet me denken aan een mini Parijs met een heuse Notre Dame en een Arc de Triomphe. Ik geniet van dit rondje en wat fijn dat het dus gewoon kan! We hebben geen haast, het is tenslotte vakantie.

Daarna rijden we door naar Entrechaux. Daar waar wij nu inmiddels voor het vijfde jaar komen en waar ik Stans en haar gezin weer zie na 1,5 week niet.

Gisteren liepen we al samen een rondje. Het rondje, of eigenlijk een op en neertje waar ik altijd blij van word. Op het einde, daar waar het keerpunt is sta ik middenin de wijnvelden en kijk je uit op de bergen. Een heerlijke start van de vakantie! Vandaag ben ik weer vroeg op want mijn dochter traint ook door deze zomer. We pakken een intervaltraining en dat is voor mij ook wel weer eens goed.

Fijne zondag!