Van Marbella naar Shanghai

Van Marbella naar Shanghai


Op maandagavond laat landen we op Rotterdam AirPort na een geslaagde en fijne vakantie. Van alles genoten, de zon opgesnoven en veel gerust. Op dinsdag lijkt alles alweer weer even geleden en stap ik zonder het eigenlijk door te hebben zo weer in het gewone dagelijkse ritme. Een drukke volle dag die ik afsluit met een bijzonder lekker loopje van 8km op tempo.

Wetende dat ik woensdag een lange vlucht voor de boeg te hebben pak ik in de ochtend mijn rust.


Shanghai, ik ben er al 3 jaar niet geweest. Zo gaat dat soms met bestemmingen, de ene keer kom ik er vaak, de andere keer dus jaren niet. China is niet meteen mijn meest favoriete bestemming, maar een reis naar Shanghai kan ik wel waarderen. De stad is druk en vol en meestal hangt er een dikke laag smog. De zon had ik er nog niet vaak zo zien schijnen als deze dagen! Na een lange vlucht kom ik aan op de grote airport waar lna we nog een uur in de bus moeten naar ons hotel. Als ik eindelijk in mijn bed lig na 22 uur opgewerkt te zijn slaap ik diep maar kort. Door het tijdsverschil moet ik mijn wekker zetten om wat te gaan eten met de crew. In de avond laat ik me, wat in China heel gewoon is en op elke hoek van de straat te vinden is, masseren voor nog geen 10€.


De volgende dag,vrijdag inmiddels, ga ik naar de markt waar ik al snel weer weg ga. Te druk, te veel lawaai te veel jetlag...

Maar de zon schijnt nog steeds heel fijn dus ik besluit te gaan hardlopen. Tijdens de keren dat ik hier was deed ik dat altijd in de gym op de loopband, maar nu buiten. Na Hangzhou waar ik in januari was nu dus in Shanghai. Al bij het verlaten van het hotel word ik aangestaard. Mensen staan stil om te kijken hoe ik door de straat ren. Ik ontwijk scooters en fietsen niemand lijkt maar aan de kant te gaan voor mij. Mensen lachen als ze mij zien gaan. Ze zullen vast gedacht hebben ‘wat een raar blond mens met van die hoge kousen die hier door de smog stad iets probeert te rennen.’ Ik geloof niet dat ze mij begrepen, maar he ik begrijp hun ook vaak niet. 5km maak ik vol en ik heb er van genoten! Zo veel te zien, straatjes met winkeltjes en prachtige groene bomen in de straat.


China blijft apart als het gaat om hardlopen en ik vraag mij af of ze hier dan altijd in de gym rennen? Of loop ik misschien op de verkeerde plek? Aan boord vraag ik het aan mijn Chinese collega, ze woont in Shanghai. Ze begint te lachen en vertelt dat ze zelf ook graag hardloopt maar dan bij de Bund langs de rivier. Okay, dat is dus een tip voor mij voor de volgende keer. met de taxi naar de Bund. Deze houden jullie van mij te goed. Ook is er elk jaar in november de marathon. Mijn collega zegt dat het lastig is om een startbewijs te krijgen net als bijvoorbeeld voor Londen. Maar ook zijn er kleinere vele andere wedstrijdjes van 5, 10 & 21,1km. Wellicht een keer leuk voor mij in de toekomt in het kader van ‘nu we er toch zijn’


Liefs Frouke