Van het ene eiland naar het andere.

Van het ene eiland naar het andere.


Van het ene eiland naar het andere

Zo zit je met je billen in het zand en zo haast je je snel naar de haven van Harlingen om een boot te halen naar de andere…

Mijn week begon nog op Curaçao waar het heerlijk lekker warm was en ik zo onwijs heb genoten van de zon. Een klein loopje op zondagochtend maakt mijn mini werkvakantie compleet.

Een lange, volle terug vlucht bracht mij weer terug in het winderige Nederland. Op woensdag loop ik een interval die super lekker gaat en vol goede moed pak ik mijn tas in want het Antiameisjes-Berenloop-weekend staat voor de deur. Met dertien meiden gaan we het hele weekend voor dé sponsor van de Berenloop, Anita since Nederland hardlopen en als vrijwillers aan de slag.

En dan is daar de storm… Het oorspronkelijke plan was om op donderdagavond aan boord te gaan van de zeilboot in Harlingen en op vrijdag de overtocht met de zeilboot naar Terschelling.
Inmiddels weten we nu dat de storm alles doet veranderen. Op woensdag besluit de schipper alvast de boot over te varen naar Terschelling. Wij zouden met de veerboot van 16.15 uur over varen naar het eiland. Om 12.08 uur krijgen we een mail dat deze boot vervallen is en dat de laatste boot om 13.55 uur zal gaan. We stappen direct de auto in, maar helaas redden we het net niet… De nacht brengen we door in Harlingen. Op vrijdagochtend nemen we de vroege boot van 8.15 uur en komen we als nog aan op Terschelling!

In de middag doen we een leuke training met de Disq en eten we heel gezellig met z’n allen in het dorp. Op zaterdag staat de 10km op het programma waar ik super veel zin in heb! We lopen met een leuk groepje en wat is de route mooi. De route lijkt langer dan 10km, zelfs 10.3 km uiteindelijk en we lopen hem binnen het uur. Echt prachtige route dus en een heel fijne sfeer. Echt een aanrader!

Vandaag, zondag, gaat de ene helft de halve marathon lopen en de andere helft is vrijwilliger bij de hele en halve marathon. Mijn eerste keer vrijwilliger! Het lijkt me hartstikke leuk dus daar volgende week meer over.

Voor nu nog lekker genieten op het mooie Terschelling en maandag de overtocht terug en deze keer wel met de zeilboot!