Van Egmond naar Hangzhou

Van Egmond naar Hangzhou

Van Egmond naar Hangzhou


Wat een fantastisch weekend had ik in Egmond! Volop genoten, heerlijk gegeten, gelachen, geshopt en natuurlijk ook gelopen! Het strand was hard deze editie de wind ook! Maar dat hoort erbij. Nog niet eerder liep ik zo fijn in Egmond, laag in de hartslag en na de finish het idee dat ik zeker nog makkelijk had door gekund. Een negatief split maakt het goede gevoel af. Mijn 4de keer Egmond was een succes en daarom zeg ik deze keer niet zoals altijd; nooit meer! Maar, ja ik ben er volgend jaar zeker weer bij!

Op dinsdag loop ik een herstel loopje met Deborah rond de Kralingseplas. Nog niet eerder had ik daar hardgelopen en ik was zeer verrast over hoe leuk het daar is! De laatste meters pakken we over de atletiek baan van PAC waar we spontaan een kleine privéles krijgen van een de trainers. We sluiten de ochtend af met een gezellige lunch.

Mijn vlucht naar Hangzhou, China vertrekt op woensdagmiddag met 1,5 uur vertraging om 18:30 dus eigenlijk al avond. De hele dag ben ik al bezig met weg gaan... Het is een lange vlucht en ik kom super moe aan in het prachtige hotel, maar ben te moe om te slapen (kan dat?) De slaap wil niet komen en ik besluit om dan maar door te trekken. Vermoeid verschijn ik aan de crewborrel om 18 uur. Ik drink een cola en bestel wat te eten in de lobby. Geen trek... Toch eet ik wat. Om 21 uur val ik dan eindelijk in een diepe slaap om vervolgens pas om 10:15 uur wakker te worden. Ik kijk naar buiten en ik zie de zon schijnen! Daar word ik blij van en trek snel mijn hardloopkleding aan.
Op de weer app zie ik dat het 4 graden is, best fris dus. Gisteravond had ik al even een looproute uitgezocht en zo ga ik vol zin op pad.

De stad is druk en zeker de eerste 2 kilometers op weg naar West Lake zijn druk met scooters, fietsers en auto’s. 4x moet ik stoppen bij het stoplicht. Dan kom ik aan bij het meer. Het is druk, echt druk! Ik zigzag door de mensen die allemaal zonder gene mij van boven naar onder bekijken. Ja, ik val op. Daar had de crew mij al voor gewaarschuwd, maar het maakt mij niets uit, ik loop lekker door.

Hardlopen is iets wat ze hier niet veel doen. Tijdens mijn 12km route kom ik er slechts 1 tegen. Het meer is geliefd hier. Mensen komen vanuit heel China naar hier voor onder andere dit meer. In de avond zijn hier water- en lichtshows en een dansshow op het water. Overdag wordt er gewandeld, gedanst en veel aan een soort yoga gedaan. Maar hardlopen nee dat dus niet.
Er fietst een meneer naast me die tegen mij iets zegt in het Chinees. Ik heb geen idee wat hij wil, maar hij blijft praten en lachen en mee fietsen. Het klinkt een soort van gezellig en ik denk fiets maar mee hoor.

Dan besluit ik dat dit een mooi stukje is om een foto te maken. De mee fietsende meneer vindt dat reuze interessant en wil ook wel op die foto! Nou die maken we. Na een kilometer of 3 ga ik een paadje in waar geen fietsen in mogen en is de meneer verdwenen. Mensen blijven kijken en lachen en vragen of ik foto van ze wil maken althans dat denk ik... Jij moet met ons op de foto!
Oh ehmmmm kan ik nog nee zeggen met mijn #teamtomaat hoofd? En klik ik sta er op... Nou ja okay dan en ik ren snel door. 12km op de teller, niet in zone 1/2 zoals het moest maar wel een prachtige loopervaring rijker!

Hangzhou wat ben je bijzonder! Mijn volgende buitenlandseloop zal op 10 februari zijn als ik de halve marathon van Barcelona loop. Zin in, heel veel zin in!

Liefs Frouke