Vakantie tijd!

Vakantie tijd!

By Runningangel Frouke


Komkommertijd....


Vele van ons zijn of gaan deze periode op vakantie. Ik zelf ook! Op dit moment lig ik in de Spaanse zon, een moment van rust....


Maar rust?! Ik zit middenin mijn marathon schema! Hoe dan rust?

Mijn koffer zit dan ook vol met hardloopkleding en toch besloot ik gisteren dat ik een extra rustdag verdiende want rust is tenslotte ook training! Ik ga proberen om mijn aangepaste schema wel te lopen hier dat zeker, maar ook veel rust, slaap en vitamine D.


Afgelopen week liep ik mijn eerste echte lange loop. De 20/21.1km zit er nou wel in en mijn schema zei mij 27km. Na een druk verjaardagsweekend van mijn zoon vertrok ik maandag even over 8 uur vol goede moed. Al snel had ik het “weer” warm. Dat is tegenwoordig gewoon dacht ik nog, dus hup

doorlopen. Ik liep van mijn huis richting het Maximapark. 6km is dat. Daar startte ik in juni aan de 15km van de DeLoopVanLeidscheRijn. Ik besloot deze route te lopen maar dan andersom. De route brengt je van de vinexwijk naar de Daphne Schippersbrug via een stukje Utrecht over de andere brug terug naar het Maximapark. Wat ik daar echt top vind is de waterkraan van de jointhepipe! Er staan er 2 in het park. Ik loop er langs 1 en vul mijn waterflesjes bij. Ik moet nog 6 km en voel dat ze zwaar gaan worden, maar goed niemand komt mij ophalen dus gaan maar gewoon dan!


Met precies 27km op mijn teller kom ik thuis aan. Even bijkomen maar YES! 27 km is best een lekker aantal.

Om mijn lange lopen “makkelijker” te maken verdeel ik deze soms over 2 lopen. Deze keer was mijn eerste keer dus dat betekende dat ik in de avond nog 5km moest lopen. Eerlijk?


Ik zag er als bergen tegenop... Mijn man besloot met mij mee te lopen en zo gingen we dus nog 5km. De eerste kilometer voelde wat raar, maar gek genoeg versnelde ik en bleef dat doen en liep ik een best snelle 5km en dat na de 27 van de ochtend!


Op dinsdag krijg ik een sportmassage van Erik van Juststayfit en mijn lijf voelt goed! Dat is iets wat ik fijn vind want de kilometers vliegen om mijn oren!


Op woensdag loop ik er nog eens 10 en in de middag heb ik mijn 3 wekelijkse check-up bij de fysio en ook deze voelt dat mijn lijf de lange loop goed verteerd heeft. Er is iets wat spanning op mijn rechter kuit wat dat masseert hij er uit. Op naar meer kilometers dus!


Donderdag en vrijdag neem ik bewust rust. Ook ik heb vakantie verdiend! Maar op zaterdag wil ik echt weer lopen en dat kan hier in het zuiden van Spanje heel fijn! Dus... Ik trek om 7 uur mijn hardloopkleding aan en we gaan. Mijn man loopt gezellig mee. We lopen 10km en daarvan waren 6km strand!


Ik wens jullie allemaal vast een fijne vakantie. Ik geniet nog lekker hier. De aankomende 2 keer nog schrijf ik vanuit mijn luie strandstoel!


Liefs Frouke