Vakantie!

Vakantie!


Vakantie!

En dan ineens is het zover en heb ik vakantie. Dagen aftellen, lekker ouderwets, net zoals vroeger, dat deed ik de afgelopen weken. Maar eerste vloog ik nog naar Brazilië, São Paulo. Een lange vlucht van 11 uur en 10 minuten en een volle bak (dat betekent dus dus alle stoelen bezet). Goed, zo gaat de tijd wel lekker snel. Als ik aan kom ben ik kapot moe en ga ik meteen naar bed. Deze keer is het een tijdsverschil van vijf.

Als ik in de ochtend op sta heb ik een mega dikke enkel. De avond voor de vlucht ben ik goed gestoken door, denk ik, muggen. Een allergische reactie en het doet best wel pijn. Even niet de hardloopschoenen aan dus. Als ik in de middag in de stad loop koop ik een crème bij de apotheek op hun advies. Het anti-histamine pilletje wat ik genomen had hielp niet helaas. De volgende ochtend is mijn enkel niet meer pijnlijk en niet meer zo dik. Ready to run dus. Het is hier winter en dat merk je vooral aan de late zonsopkomst. Ik ga dus lekker de gym in waar ik 7km loop. Het is ook eens een keer niet zo belachelijk warm dus dat scheelt ook nog eens liters zweet.

Die middag kijken we nog naar het voetbal en dan is het tijd om terug te vliegen. De terugvlucht is 10 uur en 55 minuten. Met het zicht dan eindelijk op mijn promotie in september werk ik deze vlucht voor het eerst in de business class. Ik zelf ga deze stap overslaan, maar als purser zou het zo kunnen zijn dat ik daar wel eens ingedeeld ga worden. Een leuk, andere ervaring dus. Half september ga ik zeven weken op cursus en zal ik dan eindelijk die 4 strepen op mijn jas krijgen. Ik heb er lang op gewacht, maar wat is het vat zit…

Als ik land op Schiphol betekend dat voor mij ook direct vakantie! Wat heb ik hier naar uitgekeken. Even niets en vooral kijk ik uit naar volgende week want dan gaan we ook echt.

Mijn zoon werd 17 deze week en dat vierden we gisteren. 17, jeetje dat is een heel leven al… Mooi kind is het en een lieverd. Hij heeft dit schooljaar goed afgesloten en doet volgend jaar eindexamen VWO. Mijn dochter heeft ook een mooi jaar afgelopen en gaat volgend jaar naar de vierde.

Wat gaat de tijd toch snel. Ik ga dus optimaal genieten van deze vakantie samen met mijn man en mijn kids want die willen nu nog mee en dat koester ik.

Fijne zondag!