Trip door Europa

Trip door Europa


Bijvoorkeur vlieg ik het liefst lang en ver...
Naar een tropisch eiland of een indrukwekkende stad. Mijn favoriete plekken zijn de grote steden in de USA of Canada. Vollop geniet ik van Zuid Amerika met zijn volle straten en de buiten levende mensen, naar deze keer blijf ik dichterbij huis en vlieg ik op de 737 drie dagen door Europa. Op vrijdagochtend gaat mijn wekker al om 4:45... Oef, dat is even schakelen!

Ik start met een Glasgow op en neer. De Schotse passagiers, ik hou ervan dat leuke accent, heerlijk! Na een stop op Schiphol met een gezellige koffie break met mijn leuke crew gaan we door naar Kopenhagen waar we afstappen. Ik plan altijd van te voren waar ik ga lopen en dat is deze keer dus Kopenhagen. Ik heb hier al eens eerder gelopen. Ons hotel ligt mooi aan het water. Rond 17 uur haal ik mijn sleutel door de hotelkamer deur en even denk ik zal ‘ik niet gewoon gezellig bij die leuke crew aanschuiven in het zonnetje...?’ Ik kijk naar buiten en zie mensen hardlopend voorbijkomen. Hup, pak uit en snel omkleden en lekker gaan!

Ik kom beneden en mijn horloge zoekt gps. Ik start mijn interval en geniet eigenlijk meteen. Een brede lach op mijn gezicht en de lokale begroeten mij aardig (ze denken vast dat ik hier ook gewoon woon met mijn blonde haar). Ik loop heerlijk ik het zonnetje en draai mooi mijn tempo’s. Wat een feestje is dit weer! Bij terugkomst zit mijn crew nog buiten. Ze hebben op mij gewacht met eten. Ik ga snel onder de douche en schuif gezellig aan. Rond 20.30 stap ik mijn bed in want om 3:30 uur gaat mijn wekker weer. Dat hoort erbij.

Het wakker worden kost even moeite, of eerlijk het doet even pijn! We vliegen eerst naar Amsterdam en dan vervolgens met een ander toestel en andere cockpit crew door naar Madrid. Om 12 uur landen we en heb ik de hele middag vrij in Madrid. De stad waar ik 2 jaar geleden de halve marathon liep voor Kika, een mooie herinnering. Wat een fijne stad is dit ook. Ik hou van Spanje, dat weten jullie inmiddels. Het is heerlijk weer de terrassen zitten vol. Na een rondje shoppen bij de grootste Zara ter wereld eten we heerlijke tapa’s en genieten we van de zon.

Dit zijn lange maar leuke dagen! Om 19.30 klik ik mijn lampje uit, ik ben toch wel erg moe. Als toetje gaat de wekker wederom om 3:30 uur. Om 9 uur landen we weer op Amsterdam en ga ik voldaan naar huis.
Wat een gezellige leuke reis was dit.

Thuis slaap ik 2 korte uurtjes want om 14 uur gaat het startschot van hardloop event Harmelen! Deze 5km loop ik samen met mijn dochter Fem. Wat doet ze het goed want het is erg warm! Ze loopt uiteindelijk een klein pr van een paar secondes. Super knap. Op naar de 10km!
De sfeer is goed en we blijven nog even hangen bij het zwembad.

Zo sluit ik een leuke week af en geef ik jullie een kleine indruk van het Europa vliegen.

Liefs Frouke.