Train hard

Train hard


Train hard

We zijn weer thuis en dan natuurlijk ook direct echt weer thuis. De wasmachine draait overuren om alles weg te krijgen, de kids zijn weer naar school en de man weer aan het werk. Ik heb nog een weekje vrij en die wil ik goed besteden. Veel sporten dus en wat afspreken met vriendinnen.

De maandag begin ik meteen goed met een fietstraining op de Tacx. Ik pak direct 40km want ik verwaarloos het fietsen een beetje en dat is nou precies het onderdeel waar ik echt nog veel kan halen. Binnen fietsen is ongelofelijk saai, maar ik heb nog wat achterstand bij wie is de mol dus kan er lekker twee achter elkaar weg trappen. Mijn nieuwe, mooie fiets, welke ik de naam Parel heb gegeven, gaat dinsdag mee naar Sport lab en wordt afgesteld op mij. Daar beloof ik plechtig aan mijn coach dat ik echt, echt echt in maart meer kilometers ga fietsen. De volgende dag stap ik, met wat tegen zin, naar buiten op mijn mooie nieuwe parel, fiets ik 30km in die takke wind en met motregen weg. Maar ik ben trots op mezelf! Ik heb het gewoon gedaan.

Donderdag zwem ik samen met Stans heel fijn 2250 meters weg. Waarvan 3x500 meter en die voelden goed. Om de week af te maken loop ik op vrijdag nog een rustige 10km op een lage hartslag. Lastig en lukt niet helemaal, maar het viel me niet tegen. Op zaterdagochtend pak ik dan nog een heel vroeg gaatje en fiets ik binnen nog eens een 40 minuten interval.

Soms voel ik mij een echte triatleet, maar vraag ik mij ook af hoe doen mensen het als ze trainen voor een Ironman? Niet dat dat mijn ambitie is hoor maar toch… Elke dag sporten is een opgave en ik doe het nu al een maand of twee met soms een enkele rustdag op de dagen dat ik vlieg. Ik ben benieuwd hoe het mij zal vergaan in mei op de kwart!

Fijne zondag