Tour de Europe

Tour de Europe

Tour de Europe

Het was al even geleden, om precies te zijn 6 maanden geleden dat ik Europa had gevlogen. Mijn voorkeur is duidelijk en dat is ver en lang vliegen. Één keer instappen en één keer uitstappen per dag. Van A naar B en klaar, maar omdat ik de hele vloot vlieg en dus ook de 737 in het pakketje heb vlieg ik ook af en toe Europa. Elke 6 maanden verplicht een keer en deze keer is het geen kattenpis… Een zesdaagse. Zes dagen vliegen, elke dag een andere stad en elke nacht een ander bed.

Startende op zaterdag met een Edinburgh Gelukkig alleen een heen vlucht. We komen laat in het hotel binnen en ik ga meteen naar bed want mijn wekker voor de volgende ochtend is al gezet. Hardlopen in Edinburgh heb ik nog niet weder gedaan. Ik laat Garmin een koers uitzetten en ik volg deze heel braaf. Wat een leuke stad! Het kasteel natuurlijk waar ik onder start en de kleine, leuke, oude kijk door straatjes. Het is nog muisstil op straat, dit is echt waar ik zo van geniet. Leuke parkjes en mooie plekjes kom ik tegen. Echt de moeite waard om mijn bed vooruit te komen. Voldaan kom ik terug en krijg ik een heerlijk ontbijt.

Daarna ontmoet ik mijn “neefje”, die natuurlijk geen “je” meer is, want hij woont hier. Samen met zijn leuke vriendin kletsen we uren bij. Daarna nog een kleine wandeling door zijn stad. Rond 15.00 uur heb ik calling en gaat de reis verder. Eerste naar Amsterdam en dan door naar Boekarest, waar we wederom laat aankomen.

Geen wekker voor mij voor de volgende ochtend en ik haal het ontbijt pas om 11 uur. De rest van de uurtjes besteed ik op mijn kamer met niets en dat is wel iets wat ik de afgelopen weken heb geleerd. Meer rust en meer tijd voor mezelf. Deze neem ik dus nu ook lekker even. Dan is het alweer tijd om door te gaan. Eerst naar Amsterdam, dan door naar Billund, Denemarken.

Wederom kom ik heel laat in het hotel aan. Weer geen wekker, want ik ga daar aan het einde van de dag pas hardlopen. Na het ontbijt, met mijn collega welke ik nog ken van de middelbare school, even het stadje in waar we heerlijk lunchen in de zon. Daarna even de te leuke winkeltjes in want ik houd van de Scandinavische merken. Ik koop een leuke blouse en ga dan terug naar het hotel waar ik mij omkleed om te gaan lopen.

Het is hier net als in Nederland al aardig warm en ineens was mijn, einde dag loop plan, iets minder goed dan ik dacht, maar zeker de moeite waard. Je loopt hier zo de natuur in. Genieten! En dat heb ik ook echt gedaan. Ik trakteer mezelf op heerlijke sushi en ga vroeg slapen want de wekker gaat alweer om 3.15uur. Oef dat is echt even minder. Mijn ogen willen niet open en de rest van dag heb ik kreukels in mijn gezicht en honger… Iets wat ik vaak heb als ik vroeg op sta, de hele dag een hongerig gevoel.

Eerst weer naar Amsterdam en dan, als kers op de taart, nog even een Londen op en neer. Als ik om 14 uur in de auto zit ben ik op… Thuis komen en wassen.

Donderdag sluit ik af met een wekker om 4 uur om vanaf Amsterdam nog een Londen op en neer te doen. Zes dagen… Geef mij maar een lekkere lange, met tijdsverschil, verre reis! Hahah. En die doe ik volgende week gewoon natuurlijk weer!

Fijne weekend.