The week before ....

The week before ....The week before...

De week voor de Valencia marathon! En nee ik loop geen 42,2 km, zelfs niet stiekem! Ik loop gewoon lekker de 10k, maar mijn man loopt wel de hele. Al weken zucht en steunt hij door het huis, want ja zo in de donkere dagen is hardlopen na je werk best een opgave! Zelf moet ik daar niet aandenken. Avond na avond het donker in om je kilometers te maken maar hij kan niet anders. Daarin tegen loopt hij dan wel zijn lange duurloop op zondag daar waar een regelmatige baan weer zijn voordeel heeft. De voorbereiding zit erop en volgende week vrijdag vliegen we naar Valencia! Een voor mijn nieuwe Spaanse stad. Mijn liefde voor Spanje is groot dus ik denk zomaar dat ik ook van Valencia hou.

Voordat ik daar heen vertrek mag ik eerst nog even werken. Nou ja even... Vandaag ben ik op weg naar Sao Paulo, Brazilië, de stad waar ik 2 jaar geleden mijn man en kinderen mee naar toe nam met Oud en Nieuw. De grote, volle stad waar je altijd op je hoede moet zijn! Dat is in Amsterdam tegenwoordig niet anders, maar ook de stad van de kleuren en de gezelligheid. Voor mij geen straf want ik vermaak mij daar altijd erg goed. Na een drukke week thuis ben ik toe aan wat rust en ME-time. Die ga ik daar ook zeker even nemen.

Op hardloopgebied zit ik in een fijne flow. Mijn trainingen gaan goed en haal de voorgeschreven tempo’s ‘makkelijk’, ook al denk ik daar altijd anders over als ik mijn schema bekijk. Net op de dagen dat ik “zin” heb in een rustig loopje staat daar natuurlijk een lange interval, welke ik prima uitvoer en met 13km weer thuis ben. Voldaan en ach ja het viel ook eigenlijk wel mee...

Of ik volgende week een snelle 10 kan lopen in het Spaanse Valencia hangt bij mij altijd af van vele factoren, maar ik ga mijn best doen!