Step by Step

Step by Step


Step by step

Een onrustige week wat betreft afgelastingen. De New York marathon en de marathon van Berlijn gaan officieel niet door. Het hoge woord voor Chicago is er nog niet uit. Toch zijn er in Nederland ook al loopjes die voorzichtig aangeven door te gaan. Lastige beslissingen want afstand houden is en blijft lastig met grote evenementen.

Toch liep ik vorige week zondag dan ook voor het eerst weer eens verder dan 10km, namelijk 11! Het zijn de afstanden nog niet maar het gevoel zit wel goed. Elke keer ben ik blij als er, de dag na een duurloop, geen reactie van mijn knie komt. Blij word ik daarvan! Als ik dan op sta en voel dat er niets te voelen is. Stukje bij beetje komt het vertrouwen dus weer helemaal terug. Vandaag staat er weer een stapje op schema, namelijk 12km!

Het lopen deze week in de warme dagen ging ook super fijn. Daar waar ik altijd veel moeite heb met warmte liep ik nu verrassend fijn. Warm ja dat was het maar ik kon mijn hartslag redelijk houden en het windje wat er stond was ook aangenaam. De tip die ik altijd aan mijn hardlopende kinderen geef is start lekker relaxed. Deze tip volgde ik alleen nooit zelf op. Ik storm altijd mijn huis uit, maar deze dagen dacht ik aan mijn eigen goed bedoelde tip; start rustig! En ik moet toegeven mijn eigen tip werkt!

Het afgelopen half jaar heb ik weinig gevlogen. De laatste maanden zelfs maar 2 keer. Mijn “extra” vrije dagen die ik steeds krijg omdat er geen vluchten zijn gaan nu over in vakantie. Eerlijk, het voelt niet als vakantie. De aankomende 6 weken ben ik nog vrij. Een ander zou er blij van worden en ik in een normale situatie ook. Maar deze keer voelt het als niet verdiend ofzo.... Het echte vakantie gevoel moet misschien nog komen als we straks echt gaan. Dat duurt nog 3 weken en daar wacht ik met smart op! Even een andere omgeving, een andere taal en anders eten. En zijn bij wie ik het liefste ben.

Fijne zondag!