Startvak

Startvak


Startvak

Geen startvak van de Chicago Marathon vandaag maar “gewoon” een startvak in Leiden. Ik denk er dit weekend meerdere keren aan hoe jammer het is dat ik niet mag starten in Chicago vandaag. Met dikke letters staat er voor vandaag MARATHONDAG in mijn agenda. maar helaas… De expo, ik zie hem voorbijkomen op Instagram. Blije deelnemers met een startnummer op de foto. Ik hou van die momenten, de voorpret, het gevoel van ik ga dit doen, ik ga die 42.2km lopen!

Chicago, die grote bijna magische stad. Ergens zijn we met een soort sponsorplan bezig om volgend jaar daar toch aan de start te kunnen staan, maar of dat lukt, ik weet het niet. Toch is het ook zeker niet ondenkbaar.

Dat het startvak in Leiden ook niet helemaal gewoon is deze dagen realiseer ik mij ook heel goed. Hoe lang heb ik gewacht tot een dag als vandaag? Ik ga de 10km lopen, gewoon nog even zonder echt tijdsdoel. Startvakken zijn voor mij niet altijd even makkelijk. Mensenmassa’s, ik heb er een soort van vrees voor. Met de jaren werd het minder omdat ik er simpelweg vaker in middenin stond, maar vandaag, dus na ruim anderhalf jaar, sta ik er weer. Zenuwachtig ben ik niet, althans nu nog niet. Deze loop ga ik gebruiken om weer even te wennen, te kijken en te voelen hoe het was, hoe het echt was.

Voor iedereen die vandaag net als ik start in Leiden, Eindhoven of ergens anders start, succes en geniet ervan!