Stanley

Stanley


Stanley baby

Een voor mij rustige week met zelfs drie hele vrije dagen, waarin ik mijn Duitse les weer op pakte en merkte dat ik echt nog veel moet oefenen en leren. Ook vloog ik op donderdag naar Vancouver.

Vancouver waar ik zo graag kom. Mede omdat mijn favoriete hardlooprondje zich daar bevind. Het is een stukje vliegen, 9,5 uur, en een tijdsverschil van maar liefs -9 uur. Voor mij is het dit keer een hele korte stop van maar 24 uur en omdat we ook nog vertraging hebben op de heen reis maar 22 uur…

Maar natuurlijk stap ik om 6.00 mijn bed uit voor dat leuke rondje! Er stond 12km op mijn marathonschema en laat dit rondje nou precies 12km zijn. In dit rondje zit bijna alles. Van de AirPort van de water vliegtuigjes loop ik via de haven naar de ingang van Stanley Park. Dan pak ik een stuk bos mee om aan de andere kant van het park te komen. Daar loop ik langs de Seawall en de twee stranden die er langs liggen. Onder de grote hoge brug door naar, jawel ze hebben hem hier ook alleen heeft deze meermin het een stuk minder druk dan in Kopenhagen, de kleine zeemeermin.

Dan een klein stukje omhoog naar de totem palen wat altijd een mooi en kleurrijk gezicht is. Dan tik ik de vuurtoren nog even aan om weer via de stad naar het hotel terug te lopen.

Vorig jaar in de zomer waren de coyotes hier een probleem en was de Seawall een lange tijd gesloten of alleen open met daglicht. Nu is het gewoon weer open maar staan er overal borden dat je op moet passen. Tot op heden ben ik er gelukkig nog nooit een tegengekomen

Na dus slechts 22 uur stap ik weer het vliegtuig in voor de terug reis naar huis. Waar ik deze aankomende week lekker vrij ben en mijn lange duurloop van 90 naar 100 minuten zie uitbreiden op het marathonschema. Welke ik nog steeds trouw volg met nog ongeveer 10 weken tot Valencia.

Fijne zondag