Stand-by

Stand-by


Stand-by

Niet het leukste gedeelte van mijn werk, vind ik dan. 14-dagen reserve thuis. Elke dag gaat deze voor mij in om 6.00 uur in de ochtend tot 14.30 uur in de middag. Als ze mij bellen dan krijg ik wel een rooster tot het einde van deze 14 dagen. In dit blok werk ik 14 dagen 100% in plaats van mijn percentage normaal, 50%. Voor iemand die niet bepaalt van verrassingen en veranderingen houdt is dit best een opgave. Voorbereiden heeft weinig zin want ze kunnen mij overal voor oproepen, voor elke bestemming die wij aanvliegen. Wel hangt alles klaar en staat alles klaar. Ik doe een gokje en pak mijn koffer half in voor een Europa weekje.

Vorige week donderdag start ik met deze stand-by dienst en sta ik netjes op om 6 uur en ga douche en doe make-up op. Daarna zet ik mezelf op de “reserve”bank in mijn comfi huispak, waar ik rond 8.30 uur in slaap val met mijn telefoon in mijn hand. Als ik weer wakker word heb ik niets gemist. Ik zit deze dag uit en zo nog twee van deze dagen! Pas op zaterdag, aan het einde van mijn dienst, word ik verlost met een vlucht voor de volgende dag. Geen gestress dus dat ik binnen dat uur op Schiphol moet zijn.

Zondagochtend meld ik mij aan voor Entebbe in Uganda. Een vlucht van acht uur die ook nog via Kigali gaat en ik dus meer dan 14 uur onderweg ben. Moe kom ik aan in mijn hotelkamer waar ik alle leuke foto’s van de marathon van Amsterdam voorbij zie komen.
Eigenlijk zou ik zelf de 8km lopen, maar helaas kan ik niet op twee plekken te gelijk zijn. Als ik maandag op sta loop ik hard op de loopband in de gym. Buiten is het prachtig maar loont zich niet echt om hard te lopen voor mij. Langs een autoweg in Afrika is niet echt wat ik fijn vind. Wel loop ik een paar keer op en neer langs het pad bij ons hotel waar je uitkijkt over Lake Victoria wat prachtig is!

Dinsdagochtend ben ik alweer thuis. Moe maar geen tijd om te slapen want ik ben uitgenodigd voor een PR event van Asics met een lekker lunch in Amsterdam. Super interessant, de Sound Mind Sound Body achtergrond. Er zijn sprekers zoals Anouk Vetter die vertelt over haar sport dip en hoe ze daar uit is gekomen. Dat bewegen gezond is en dat je er blij van wordt dat wist ik natuurlijk al lang en jij misschien ook. Hardlopen en bewegen brengt zoveel meer! Voor mij al met al een zeer inspirerende middag!

Mijn volgende vlucht staat voor vandaag op de planning, maar daarvoor ga ik eerst de kwart lopen in Rotterdam. Mijn man en ik maken een plannetje zodat we eerst lopen en daarna de marathonlopers nog even kunnen aanmoedigen. Als deze blog online komt ben ik al onderweg. Volgende week laat ik weten of het plannetje gelukt is en hoe het was! En of ik op de vroege ochtend in Edinburgh heb hardgelopen.

Voor alle lopers die vandaag aan de start staan van of de marathon of de kwart, maar ook voor alle lopers die vandaag gaan lopen en alle sporters die vandaag bewegen…

Veel succes en vooral, GENIET!

Fijne zondag.