Spontaan

Spontaan


Spontaan

Afgelopen zondag was ik nog in kaapstad. Daar waar het momenteel winter is, maar mooier en vooral warmer weer is dan hier in onze zomer. Op zondag ga ik samen met een collega de Tafelberg op. We nemen de kabellift omhoog en het blijkt de perfecte dag te zijn! Geen wolkje aan de lucht en zover als je kan kijken is er zicht. Perfect dus! Wat een prachtig uitzicht heb je hier zeg.

Daarna lunchen we nog lekker in Camps Bay en daarna is het tijd om nog even te rusten. Een lange nachtvlucht volgt met helaas de nodige ellende… Niet elke vlucht is het alleen maar leuk en gezellig helaas. Als we eindelijk op Amsterdam aankomen ben ik kapot. Geen tijdsverschil, maar zo zo moe. Ik ga die avond vroeg naar bed en slaap diep en lang. Dinsdagochtend heb ik echt dat rondje hardlopen nodig om mijn hoofd op orde te krijgen.

Woensdagochtend is het zwemochtend met Stans. Dit keer in zwembad Krommerijn. In de zomer een heerlijk en prachtig 50 meter bad. In deze gruwelijke koude, natte zomer tot nu toe, is dit bad best koud. Maar bikkels als we zijn springen we het water in. Als je eenmaal zwemt is het prima, maar er weer uit is koud. Lekker warm douchen is er ook niet bij, helaas, want ze staan op lauw daar. Maar na 2500 meter zwemmen warmen we daarna lekker op in een restaurantje en trakteren we ons zelf op een lekker lunch.

Die middag zie ik op de socials de Loop van Houten voorbij komen en ik kijk even met een schuin oog of er nog startnummers zijn. Die zijn er en ik app Stans; Wat doe jij vrijdagavond? En zo schrijven we ons dan in voor een spontane 5km. Gewoon gezellig lekker een beetje lopen en kletsen is het plan.

Op donderdag komt Deborah gezellig bij mij voor een rondje op de racefiets. Ik heb sinds twee weken een fietscomputer en maak een leuke route van 46km. Wat een mazzel hebben we met het weer! Ongelofelijk maar waar, de zon scheen! De kilometers vliegen voorbij en op helft heb ik zelf pas in de gaten dat ik wel de route fiets maar ik niet op start heb gedrukt. Nog even wennen dus die nieuwe fietscomputer.

Dan is het vrijdag en om 19.40 uur gaat in Houten, Oude Dorp het startschot. We gaan van start en zoals altijd lopen we meteen snel. Nou ja, we zien wel wat het wordt, zeggen we kletsend. Na 3,5km gaat Stans achter mij lopen en zoals het meestal gaat bijt ze zich vast en kan ze mooi, een paar meter achter mij, blijven lopen. Ik kijk op mijn klokje en zie dat ik gemiddeld 5.25min/km loop. Dat is best okay! De laatste kilometer geef ik nog een beetje extra gas en kom ik met een mooie 27.01 over de finish. Dat ging gemakkelijk! Wat fijn! Snel pak ik mijn telefoon en maak leuke finishfoto’s van Stans, die niet veel later dan ik de finishlijn over komt. Zo zie je maar dat je meest spontane loopjes het fijnste zijn. Loopjes waarin alles mag en niets hoeft.

Dat smaakt zeker naar meer!

Fijne zondag