Spaanse tijden!

Spaanse tijden!Spaanse tijden!

Dit weekend staat in het teken van de halve marathon van Barcelona. Ik hou van Barcelona! Het is een stad waar ik als ik kon kiezen zelfs graag een tijdje zou willen wonen. Ik kom er dus graag en dat ik er nu de halve marathon mag lopen, mijn 22ste, vind ik een voorrecht. Ook het feit dat ik even uit de koude, herfstachtig weersomstandigheden mag stappen stemt mij gelukkig! Ik denk dat ik in mijn vorige leven ik een warm land woonde.
De kou in Nederland duurt mij nu iets te lang! Dat ik zondag een korte broek aan kan met de loop en in een T-shirt kan starten vind ik fijn. Een rood bezweet hoofd na de finish zal ik omarmen.

Op vrijdagochtend om 3 uur gaat de wekker. Ik ben al wakker, koffer staat gepakt en het wachten is op Stans & Annemieke. Op Schiphol zien we de anderen. We checken in en om 7 uur vertrekt ons vliegtuig naar Barcelona.
Als we aankomen is het een graad of 10 en de zon schijnt al zo fijn op die blauwe lucht. Daarom hou ik dus zo van Spanje... Zucht, in het verkeerde land geboren?
We huren fietsen om vervolgens onze startnummers op te gaan halen. Fietsen is niet iets wat ze toejuichen hier in Barcelona. De fietspaden zijn niet duidelijk aangegeven en we rijden soms op wegen waar we duidelijk niet welkom zijn.

De expo is klein, maar op vrijdagmiddag ook vooral heerlijk rustig! We hebben binnen 5 minuten onze nummers en een T-shirt van de loop. De inschrijving is een euro of 29€ en je krijgt daar dus een startnummer, t-shirt, verzorging onderweg en medaille voor. Een prima prijs dus.

Daarna fietsen we naar de kust en lunchen we in de zon. Wat is er fijner dan dat?! Om ook nog even iets toeristisch te doen gaan we uiteraard op de fiets naar Park Guell en dat betekend omhoog fietsen! En flink ook! Het park met zijn mooie kleuren is prachtig en na een wandeling gaan we terug naar het hotel.

Zaterdagochtend is na het ontbijt losloopochtend en dat in een korte broek! Ik voel na 2 kilometer dat ik al begin te zweten, dat wordt morgen nog echt zweet dus! Ik ben er klaar voor, de halve marathon van Barcelona! Rocken met een grote R! Geen pr race maar een heerlijke duurloop met de Angels.

Volgende week deel ik mijn race verslag met jullie.