Something New and something old

Something New and something old

Something New and something old.


Ik begon mijn week met iets nieuws!

Althans iets wat ik heel lang geleden wel eens deed, maar de aflopen 8 jaar zeker niet meer, namelijk pilates! In ons leuke dorp zit een heel leuke kleine, maar gezellige yogaschool ( Down to Earth Yoga) waar ik sinds afgelopen zomer yogalessen volg van Mary een aller aardigst lieve yogi. Van haar leer ik veel zo ook mijn lijf beter te voelen. Ademhalingsoefeningen welke ik ook in mijn hardlopen veel gebruik.

De rust van Mary en de fijne oefeningen vind ik heel erg fijn. Ze maken mijn drukke leven elke week een uurtje rustiger.


Deze maandagochtend was er dus pilates. Nieuw op de yogaschool en ik ging vol verwachting om 9:30 uur de les binnen. Mijn “powerhouse” kan namelijk wel wat extra aandacht gebruiken. De les wordt gegeven door Karin. Weer een leuke en vooral rustige (ik hou ervan) dame. Ze begint met het uitleggen over meneer pilates, die deze methode heeft ontwikkeld.

Dan gaan we aan de slag. Eerst voelen waar je moet ademen en waar dan precies dat powerhouse zit. Ik vergeet soms wel eens dat ik überhaupt buikspieren heb, maar na deze les weet ik ongeveer 4 dagen bij alles wat ik doe dat ze er zijn! Halleluja!


Er komen verschillende oefeningen voorbij en verras mezelf dat ik ze goed vol kan houden en ook nog een goede balans blijk te hebben. Deze les ga ik zeker proberen elke maandag te volgen mits ik in het land ben. Want een iets sterkere core zal mij helpen bij de Rotterdam marathon.


Ook loop ik vandaag, zondag 13 januari voor de vierde keer de Egmond halve marathon. Ik weet nog goed dat ik, vlak voor mijn eigenlijk eerste keer, geblesseerd raakte aan mijn achillespees en dat Kim mijn startbewijs overnam. Vandaag loop ik hem met Kim maar ook met Annemieke, Linda, Stans, Inge en Ky! Een pr, nee dat wordt het zeker niet, maar een gezellig meidenweekend en een duurloopje met wind en strand is altijd gezellig.

Al weet ik nu al dat ik waarschijnlijk roep na afloop; Nooit meer! Dit was echt de laatste keer... Dat zegt bij mij niet zoveel is gebleken!


Liefs Frouke