Skiën in het Franse

Skiën in het Franse


Skiën in het Franse

Het is een eind rijden… We deden er lang over. Eind van de middag vorige week zaterdag rijden we het Franse skidorp la Toussuire binnen. De afgelopen 20 jaar (?) heb ik niet meer in Frankrijk geskied, maar dit jaar hier kozen we er weer voor.

Het appartement ziet er prachtig uit. Met vier pubers iets aan de kleine kant, maar verder mooi, nieuw en prachtig gelegen. Op zondagochtend kijk ik uit het raam en zie ik, niets! De wereld hierboven is even heel klein geworden en mistig. Vanuit ons appartement loop je zo de piste op dus we stappen toch maar op de skies want we hebben nog geen skipassen. Als we die eenmaal hebben is het zo mistig dat ik de persoon voor mij niet eens meer zie. Stans en ik besluiten niet mee omhoog te gaan. Ik, die toch al zo lekker angstig ben, vind dit precies helemaal niets dus ik kies voor een lekkere warme chocolademelk. Misschien wordt het straks wel beter.

We wachten en wachten maar helaas gaat het ook nog eens sneeuwen, wat ook echt nodig is hier, dat zeker, maar voor ons niet echt goed is in combi met de mist. We gaan met de skibus terug naar het appartement.

De volgende dag ligt er verse sneeuw en de zon laat zich goed zien. Voor mij de eerste skidag dus. Eerlijk? Ik ben angstig en sta te trillen als een rietje, ook omdat het koud is…
Na een paar pistes besluit ik dat het goed is zo. Na de lunch trek ik lekker mijn hardloopschoenen aan en ga op verkenning in en om het dorp. Ik voel me van binnenuit weer helemaal zen en blij worden. Een grote lach op mijn gezicht. Hardlopen door de bergen in de kou op hoogte. Mij kan je niet gelukkiger maken!

Eigenlijk vind ik pas mijn echte ski gevoel weer terug op vrijdag, de laatste dag. Ik ski dan zonder angst en geniet er zelfs van. Mijn kinderen van 14 en bijna 16 skiën volop en hebben een top week. Zij skiën al vanaf mini en kunnen het inmiddels beter dan mama. Dat helpt ook als zij genieten vind ik mijn weg wel.

Deze week dus vooral veel plezier gehad met hardlopen in de bergen! Mijn Vo2 groeide lekker mee en ik voel me fit! Morgen start ik weer met mijn schema naar de kwart van Rotterdam, ga ik weer lekker de sportschool in en weer een beetje op mijn voeding letten, want deze week heb ik iets te veel van al het lekkers binnen gekregen.

Fijne zondag.