Ski

Ski


Ski!

Met gemengde gevoelens stapte ik vorige week zaterdag de auto in op weg naar Oostenrijk. Skiën na de val is het nooit weer echt geweest wat het er voor was. Mijn kids willen elke vakantie opgeven zolang we maar één keer per jaar gaan skiën. Zo leuk vinden ze het.

Dit jaar gaan we met mijn schoonfamilie en dus anders dan alle acht jaar hier voor. Geen Stans,Jeroen en de kids zoals het jaren wel was. Alles even anders dus, maar het skigebied, daar ben ik wel vaker geweest. Arlberg Lech is prachtig en heel sneeuw zeker.

Als we aankomen zaterdag aan het einde van de dag ligt er inderdaad een lekker pak sneeuw. Heel fijn en anders dan in de meeste gebieden. Mazzel dus voor ons. Zondag belooft een prachtige skidag te worden en we (mijn man en ik) gaan dan ook vol goede moed op pad. Mijn kinderen skiën vandaag met opa en de ooms zodat ik even rustig kan voelen hoe het nu voelt. Ik moet zeggen, ik sta er anders op dan de jaren hier voor. De sneeuw is goed en ik ski rustig achter mijn man aan. Hij is heel geduldig en ik voel lekker even hoe de sneeuw ook alweer voelt. Als we na een uur beneden komen bedenk ik me dat ik geen seconde bang of angstig ben geweest. Dat voelt goed!

De volgende dag sneeuwt het en het zicht is heel slecht, maar ik ga toch mee naar boven en ski weer lekker mee. Ook deze keer zonder angst. Wauw wat een overwinning! Zo gaat het lekker en na drie dagen ga ik gewoon vlak achter mijn man en soms achter mijn kids aan. Net als voor de val! Ik voel nu dat je niet zomaar valt en dat geeft echt zoveel vertrouwen.

Op maandag aan het einde dag rijden we naar Sint Anton waar we acht jaar geleden een keer in de zomer zijn geweest en een prachtig 25 meter buiten zwembad is. Ik zwem daar heerlijk 2km en geniet ondertussen van het prachtige uitzicht op de bergen en piste. Ook loop ik twee keer, aan het einde van de middag, hard. Veel minder dan andere jaren omdat ik toen nog veel energie over had van het weinige skiën wat ik toen deed.

Het was echt een prachtige mooie week! We hebben ontzettend genoten en herinneringen gemaakt voor altijd.

En ik kan nu zeggen dat ik skiën weer leuk vind! En… Dat we volgende jaar weer gaan.

Liefs