Schema’s

Schema’s


By Runningangel Frouke 


Schema’s


Een schema is een hou vast hoor ik vaak. In mijn werk krijg ik elke week een vliegschema. Mijn favoriet is natuurlijk een schema zonder vlucht! Of een schema waarin staat vakantie!!


Naar Berlijn train ik met een schema. De eerste 4 weken zijn nu een feit.

Deze week viel mij zwaar... ik heb de afgelopen weken niet 1 loop zo gelopen als aangegeven op mijn schema. Ik ben dus een “schema krasser” kwam ik achter. Met mijn onregelmatige werk is het soms ook aanpassen en voelen wat wel en wat niet kan. Als je privéleven dan ook nog eens alle kanten op lijkt te gaan moet je soms kiezen om extra te krassen! Ik neem je mee in mijn week van dag tot dag.


Al weken keek ik uit naar zondag 10 juni. Voor de 5de keer aan de start van de 10km bij ladiesrun Rotterdam, waar het voor mij 5 jaar geleden begon. Deze x met de #anitaladies voor Anita since 1886 Het moest een groot feest worden maar omdat mijn schema zei 20km duurloop ging ik op de vroege warme zondagochtend al vast 10km lopen. Daarna de auto in naar Rotterdam en om 14.15 starten we voor de volgende 10km!


Het startschot werd gegeven door Marjon wat een feest was dat. Met een hartslag van 160 en met 28 graden volle zon gingen we rustig van start. Vlak voor de start kreeg ik een telefoontje; de papa van mijn bestie was niet meer....

De dag bracht een ander licht en werd overschaduwd door verdriet.

Met 20km in de benen reden we naar huis met confetti in het haar een lach en een traan.


Op maandag kon ik mijn herstelloop nog maken. 10km op rustig tempo.

De rustdag op dinsdag was meer dan welkom en ik merkte dat ik er op woensdag zeker nog wel 1 nodig zou hebben. Na overleg besloot ik dat de baantraining geen toegevoegde waarde zou hebben dus deze deed ik niet.


Mijn lange duurloop verplaatste ik naar donderdag omdat er een druk weekend aankomt. Ik liep een oplopende 21.1km en deze voerde ik bijna goed uit. Dat is dan mijn eerste training van het schema die wel helemaal volgens schema ging. Oké niet helemaal want er stond 22! En geen 21.1 maar ik hou nou eenmaal van schema krassen!! Haha...

En om te blijven krassen liep ik op zaterdag gewoon 10km zonder opdracht gewoon omdat het kan.


Een week met veel emoties en veranderingen. Wat betreft dat schema ik geloof dat ik hem als leidraad gebruik en er lekker in blijf krassen!  


Week 4: 41.1km


Liefs Frouke