Schakelen

Schakelen


Schakelen.

Is iets wat ik wel kan, ik weet nog toen ik ongeveer 20 jaar geleden het roer om gooide en stopte met mijn studie. Ik in mijn sollicitatie gesprek zei; Ik kan makkelijk schakelen en goed omgaan met situaties die snel veranderen. Dat is ook zo. Een vertraging, een vlucht wissel en elke vlucht een andere crew. Ik kan schakelen, echt! Maar toen woensdagmiddag mijn telefoon ging en ik ‘Crew Control’ zag staan, opnam en haar hoorde zeggen; ‘Hi Frouke je vlucht voor morgen is geannuleerd en daarbij ben je dan nu vrij tot na je vakantie’, koste het even moeite om iets terug te zeggen...
Een ‘okay dank je wel’ kwam er nog net uit. Na 10 weken thuis was daar die vlucht in mijn rooster. Ik was er zo klaar voor! Mijn schoenen gepoetst, tas gepakt, schort gewassen en mijn uniform afgestoft. Maar helaas. Voor het eerst voel ik het echt, Covid-19 verandert alles. Ik was er zo klaar voor en nu moet ik wachten tot ze weer klaar zijn voor mij.

Donderdag was dus ineens leeg en ik vulde hem met hardlopen en thuis sporten. Dat ik wel iets wat ik echt helemaal leuk vind nu. Mijn power pump set en de lessmills on demand gaan zeker 3x per week aan. Lekker op kracht trainen. Natuurlijk mis ik de opzwepende stem van de sportinstructrice die normaal dan nog net even zegt ‘KOP OP door gaan’ of ‘jij kan echt nog wel een kilootje meer op de stang.’ Ik mis dat, maar mijn thuis gym is nu ook heel fijn.

Hardlopen gaat steeds beter. Ik volg weer een schema van ikbeginvandaag en dat is fijn. Soms vergeet ik gewoon zelfs mijn knie dus het gaat echt heel erg goed. Af en toe word ik even gestraft als ik te veel gedaan heb. Dan sta ik in de ochtend op en voel ik dat ik die dag echt rust moet nemen. Covid-19 veranderde dus alles, maar geeft mij in mijn hoofd wel echt de rust om goed en sterk op te bouwen.

Volgende week ben ik jarig. Ik word 40, maar heb besloten om nog maar een jaartje 39 te blijven. Geen feest, geen jaar erbij! Ik moest mijn eigen feest afzeggen dat voelt raar. Nee dat is raar! Aanstaande dinsdag zit ik voor de tv en ik ben heel benieuwd wat het besluit is. We moeten afwachten...

Fijne zondag