San Francisco

San Francisco


San Francisco,

In 2018 was ik er voor het laatst en voor het eerst. Ik was even vergeten hoe leuk ik deze stad vond. Het -9 tijdsverschil maakt de vlucht voor mij wel zwaar. De eerste nacht slaap ik dan ook slecht. Dat heb ik wel vaker na een drukke vlucht en veel tijdsverschil. Ik word wakker om 03.30 en kan daarna geen slaap meer vinden.

Als mijn collega me om 5.30 uur appt dat ze ook wakker is en wel mee gaat hardlopen spring ik mijn bed uit. Ik vind niets leuker dan hardlopen op de vroege morgen door een stad die nog slaapt en het is nog gezelliger als daar iemand bij mee gaat.

Het eerste stuk het hotel uit is een steile weg naar beneden. We wandelen lekker want het is echt een steile weg. Als we op een vlakker stuk komen lopen we langs Fishers Mans Wurf. Dan volgen we de kustweg naar de Golden Gate Bridge.

Het is een prachtige ochtend, de lucht is strak blauw en de zon schijnt. Een aangename 17 graden lijkt beter dan de warmte in Nederland. We lopen bijna tot de brug en keren dan om. Net als het eerste stuk wandelen we het laatste steile stuk omhoog wat een een flinke klim is. Na ongeveer 14km zijn we terug in het hotel. Wat een feestje was dit weer.

Die middag ga ik met de boot naar Sausalito waar we heerlijk aan het water eten. Als we de boot terug nemen zien we dolfijnen! Wauw, iets wat ik nog niet vaak heb gezien. Die nacht slaap ik een heerlijke 12 uur achter elkaar. Nodig was het! Op de terug vlucht, terug naar huis, worden we ook nog getrakteerd op een prachtig noorderlicht. Prachtig!

Weer een mooie reis en een paar mooie herinneringen rijker!