Salt Lake City

Salt Lake City


By Runningangel Frouke 


After marathon & Salt Lake city


Alweer twee weken geleden is het, de Berlijn marathon. Nog steeds voel ik me trots! In de week na de marathon neem ik dan ook mijn medaille overal mee naar toe. Naar de kapper, de bioscoop, naar mijn werk en aan iedereen die hem maar wil zien show ik hem vol trots! Nu heeft ze een mooie plek in een lijst met mijn startnummer erbij.


Mijn herstel gaat voorspoedig. Ik loop de woensdag na de marathon een zeer rustige 4km en alles voelt eigenlijk wel goed, maar ik doe nog een paar weken rustig aan. Zonder schema lopen vind ik heerlijk. Gewoon zien wat er komt en het rondje groter of kleiner maken. Niets moet alles mag.


Deze week vloog ik naar Salt Lake City, de hoofdstad van de staat Utah. Vroeger werd deze stad ook wel de zoutmeerstad genoemd. In 2002 werden de Olympische Winterspelen hier gehouden. Voor deze winterspelen werd er een nieuwe ijsbaan gebouwd. Door de hoge ligging boven zeeniveau en dus de lage luchtweerstand is deze de snelste baan van de wereld. Er zijn dan ook vele wereldrecords geschaatst.


Leuke feitjes maar ik ging er natuurlijk hardlopen! De eerste ochtend dat ik er ben blijf ik heel ongewoon in mijn bed liggen... Het voelt wat onwennig zo zonder schema, maar ik vind dat ik moet toevoegen aan mijn vermoeidheid en dus mag ik van mezelf niet sporten vandaag. Het doorbreken van de sportcirkel. De volgende ochtend zet ik wel mijn wekker er sta ik te trappelen om deze stad hardlopend te bekijken. De avond ervoor stippel ik al een kleine route uit. Ik wil namelijk naar het Capitool. Deze ligt 2km van het hotel af. Wat ik dan nog niet weet is dat het wel 2km berg opwaarts is.


De vroege ochtend is koud hier, 11 graden, maar dat maakt mij niets uit. Ik loop de straat uit en begin dus aan de onverwachts klim naar boven. Mijn TomTom heeft er maar weinig zin in en vindt geen netwerk... Jammer dan denk ik! Al snel sta ik voor het Capitool welke prachtig is en misschien zelfs wel mooier dan die in Washington. De ruimte en groene bomen er omheen maken het prachtig. Ook de uitkijk over de stad is prachtig! Geweldig met in de verte de hoge bergen en de opkomende zon... Ja ik ben weer een bofkont bedenk ik me.


Ik sta er even, maak wat foto’s en ga dan terug naar de stad. Daar loop ik nog wat en kom langs de indrukwekkende Mormoonse tempel. Na 6km sta ik weer voor mijn hotel en besluit dat het zo genoeg is en ga lekker douchen en ontbijten.


Tijdens deze reis schrijf ik me ook in voor de Rotterdam marathon... Ik zei het al eerder, mijn nooit meer was van zeer korte duur! Ik ga de uitdaging met vooral mijzelf nog een keer aan en dan wel in eigen land.


Liefs Frouke