Running in the rain

Running in the rain


Running in the rain...

Soms gaan de dagen zo snel en ongemerkt voorbij. Op maandag vlieg ik mee met het laatste staartje van storm ciara. Ze bezorgt ons een lange vliegtijd naar Washington, 8.30 uur, flinke tegen wind dus! Als ik daar aankom ben ik gewoon simpel weg te moe om ook maar iets te ondernemen. Helaas heeft de sushi geen bezorgservice dus ik moet er toch even uit om dat zelf te gaan halen.

Ik maak een lang nacht voor USA begrippen. Als ik wakker word om 5.45, lokale tijd, hoor ik de regen tegen mijn raam tikken. Het regent hier al sinds ik aangekomen ben. Hardlopen in de regen is gewoon niet mijn specialiteit. Al had ik mijn kleding er al wel op ingepakt het maakt het niet makkelijk om toch naar buiten te gaan. Even twijfel ik of de gym geen beter idee zou zijn en app ik mijn coach;
‘Help het regent!’
Ik verwijder mijn bericht weer en vind ineens dat ik mij niet zo moet aanstellen.

Met flinke dosis tegenzin stap ik naar buiten. De bellboy bij de deur wenst mij “succes” Ik haal diep adem en ga... Wat een slecht idee was dit denk ik al na 500 meter. Het regent serieus hard en ik loop het eerste stuk door de stad, waar de locals naar hun werk gaan en natuurlijk krijg ik een volle laag van een auto die dicht langs mij rijdt. Pats schoen vol en nat tot op het bot. Na 3,5 km kom ik aan bij het witte huis. Daar is het anders dan ik gewend ben. Er zijn stukken afgesloten en je kan niet zo dichtbij komen als normaal. Veel politie en er staan zelfs om 6.30 al wat mensen te demonstreren. Ik probeer wat foto’s te maken maar het is gewoon nog wat te donker en het regent...

Terug loop ik via de andere kant, langs het water en omhoog. Omhoog was in mijn gedachte veel meer omhoog dan het in werkelijkheid is. Na 8km kom ik bij het hotel, daar zit het steilste gedeelte, en deze doe ik dan nog 4x op en af. Toch nog een soort heuvel training. Als ik naar binnen ga stopt het met regenen... Tuurlijk zal je altijd zien!

De terug vlucht, van dinsdag- op woensdagnacht is kort, 6.20! Gewoon even 2.10 korter dan de heen vlucht. Dat is dan weer een voordeel van de toch nog sterke wind.

Op donderdag pak ik een power pump uurtje in de sportschool en ik merk dat makkelijker meer gewicht kan pakken. Daarna nog een half uurtje op de band met helling.

Het was weer een sportief weekje! Ik hoop dat storm “Dennis” vandaag mee gaat vallen. Genoeg wind gehad nu, laat de lente maar komen!