Run the city!

Run the city!


Run the city

Wat ben ik allereerst blij dat er weer iets versoepeld wordt hier! Voor mijn werk reis ik de wereld rond en zie ik dat het zo ontzettend verschilt per land.

Mijn gezin ging niet mee naar Vancouver zoals ik al vertelde in mijn vorige blog, maar daar voor in de plaats reden we naar België voor een mini vakantie. Gent, een stad die ik zelf nog niet kende. Natuurlijk gingen mijn hardloopschoenen mee. Mijn dochter ging ook weer eens een rondje mee. Dat vind ik altijd extra leuk! De stad is nog leeg, de straten bijna verlaten. Zo zie ik grote steden het liefst. Dan geniet ik extra van alle kleine straatjes en vooral van alle bruggen die Gent heeft. We lopen lekker met z’n drieën want ook mijn man is mee. 5km door de stad genieten. Mooi om te zien hoe makkelijk mijn dochter deze nu loopt.

Deze week maak ik nog een leuke trip, deze keer wel voor werk, Lissabon. Daar kom ik wel vaker en het verveeld eigenlijk nooit. Je bent er in iets meer dan 2,5 uur, de zon scheen en met 17 graden was het heerlijk! Meteen na mijn vlucht trek ik mijn korte broek en loopschoenen aan. Het is 16.30 uur en het wordt om 17.45 al donker. Ik heb dus even wat tijd om van die zon en de stad te genieten. Ik loop naar Parque Eduardo VII waar de mensen lekker op bankjes zitten in de zon.

Het park ligt op een heuvel en best een pittige ook. Ik ren een stukje omhoog maar moet ook veel wandelen. Niet zo erg want dan geniet ik langer van de zon. Als ik boven ben pak ik ook even een plekje in de zon. Er staat een meneer heel gezellige muziek te maken en ik zit hier heerlijk. Na een kwartiertje vervolg ik mijn weg naar beneden en loop een stukje door de drukke Avenida da Liberdade. Het is winter in deze stad, wat je eigenlijk alleen maar ziet aan de lokale mensen met dikke winterjassen en mutsen op. Als dit winter is dan wil ik wel graag ruilen! Mijn korte broek vinden ze maar gek krijg ik het idee, zelfs hardlopers hebben hier een lange broek aan en shirts met lange mouwen. Het is maar wat je gewent bent hè?

Gent en Lissabon ik heb weer genoten! Volgende week ben ik in de USA waar ik natuurlijk ook weer op pad ga voor een hardlooprondje en hopelijk nog meer nieuwe plekjes te ontdekken!