Run Disney 36k

Run Disney 36k


Run Disney!!

Eerlijk is eerlijk ik ben geen echte Disney fan. De meeste karakters ken ik niet, maar toen Deborah vol trots vertelde dat ze naar Disney Parijs zou gaan om de Disney challenge te lopen dacht ik, dit is mijn kans! Mag ik mee? Dat ga ik even vragen aan Saskia en Frank. De zelfde avond nog kreeg ik een appje met ‘ze vinden het prima!’ OMG ik ga naar Disney! Wauw, die 5 mega plakken die je daar krijgt moet ik echt hebben.

Na een toch wel lange auto rit op vrijdag komen we aan in ons hotel. Jemig wat een mega rij voor de incheck staat hier! Ik ben al in heel wat hotels geweest, maar zelden zoiets massaals gezien. Sas zegt me dit ga je dit weekend nog vaak doen “in de rij staan “ Ik weet niet of ik daar nou perse blij van word, maar wat moet dat moet. We gooien onze spullen de hotelkamer in en gaan snel met de bus naar de expo. Ik verwacht een lange rij maar nee niets. Wat fijn 1 mooi startnummer en 5 bijzondere shirts. We kijken nog even rond en gaan dan terug om ons om te kleden.
Vanavond ben ik Sneeuwwitje met blond haar. Het voelt grappig om je zo te verkleden voor een run.

Wij starten in vak A en daar ben ik me toch een partij blij mee! Zoals jullie weten zijn mensen massa’s niet mijn sterkste kant en er staan me daar toch een partij mensen! Het idee dat ik redelijk vooraan mag starten maakt mij rustig. Geen tijdsregistratie ook by the way! 5km na een auto rit, ik ben zo stijf als een plank. We slaan vanavond de foto stopjes even over want de rijen, jaja daar zijn ze weer, zijn immens! We maken zelf wat leuke foto’s en halen die mega mooie Lion King medaille op. Dat is nummer 1! Als we Disney village binnen lopen om wat te gaan eten zien we nog steeds mensen starten... Ik ben zo blij met startvak A.

De wekker, oef ja, die doet even zeer. Om 23:45 uur gaat het licht uit en om 5:00 uur weer aan. We moeten nog een soort van opschieten ook! Snel aankleden, deze keer Tinkerbell, en hup naar het ontbijt waar ik onderweg naar toe zelf mijn bolletje hagelslag eet. Het is ongeveer 20 minuten lopen naar de start en als we daar aankomen is het alweer druk. Snel tas inleveren en het vak in. Ehmmm ik moet maar de wc... We starten rond 7:10 uur en de eerste stop is het toilet! Dan eindelijk het, voor mij, echte park in wat ik ken met de hoofdstraat en het Disney kasteel. Jaaaa, hier word ik blij van! Er staan ook al veel mensen langs de kant en ik geniet! Ook gaan we nu wel in de rij voor de foto’s met Sneeuwwitje en de kleine zeemeermin. Het kost allemaal wat tijd maar he?! Daar zijn we nu niet voor gekomen. Bij de finish weer een prachtige rapunzel medaille, deze is echt leuk!

De rest van de dag ben ik vooral moe...
We gaan naar het park, maar de rij, ja de rij, om alleen al binnen te komen is mega!
Later hoorde we dat ze het park ook even dicht gedaan hadden in verband met de drukte deze dag. We komen precies binnen op het moment van de parade. Love that heerlijk dat “disney ik lach de hele dag gevoel...”

Wachtrijen van uren voor attracties ik pas ervoor. We doen er 1, de pirates of the caribbean. Ik besluit dat dit de meest depressieve attractie van Disney moet zijn, maar we zijn ergens in geweest! Frank & Sas willen nog perse in het spookhuis en de draaimolen. Ik en ook Deborah willen slapen... We gaan samen terug en ik geloof dat ik 1,5 uur diepe slaap heb. Wat kan je daarvan opknappen! Na wat eten en nog een poging om toch nog een attractie te doen in het park, deze mislukt omdat het nog steeds schreeuwend druk is, ga ik lekker terug naar het hotel en droom ik mijn eigen vuurwerkshow! Want die in het park ga ik niet meer halen.. mijn lijf wil slaap.

Die wekker gaat weer om 5:00 uur! Meteen maar eruit, niet te lang over nadenken, het is maar een halve marathon, “slik” Als Minnie Mouse deze keer en weer starten we in startvak A. Voor ik het startvak in ga deze keer maar even naar de dixie. Het park is groot. We lopen de eerste 8km ongeveer door of om het park. Foto’s slaan we over, we maken er zelf weer wat onderweg. Frank & Sas zijn we na kilometer 3 kwijt, eigen tempo’s lopen, want het blijft 21km. Deborah en ik lopen heerlijk rustig en we concluderen dat het stuk na het park gewoon saai is, maar we kletsen wat en kletsen nog wat en dan ineens, bij km 17, gaan we de hotel zone weer in. Langs ons eigen hotel en zelfs langs onze kamer lopen we. Nog een klein stukje door het park, waar ik nu wel echt heel vaak geweest ben de afgelopen dagen, en dan is daar de finish! Eindelijk die toffe mooie Mickey en Minnie medaille!

3 dagen hardlopen wordt hier beloond met 5 medailles! De 5-10-21.1 en de challenge voor de 10&21.1 en nog 1 voor als je alle afstanden hebt gelopen. Op de expo halen we nummer 4 en 5 op en toch wel vol trots lopen we terug naar het hotel. In het park maak ik mooie medaille foto’s net op tijd voor het gaat regenen. Nog 1 attractie, want ach ja je raad het al, het is weer takke druk en dan na een lunch terug naar huis.

3 dagen hardlopen in een pretpark als dit is magisch! Het had wat minder druk mogen zijn, maar gelukkig vind ik zelf dat ik niets gemist heb! Het lopen was fantastisch ondanks de stijve benen en het vermoeide hoofd!

Ik overweeg zeker om nog een keer terug te gaan voor deze 36.1km challenge. Want wel of geen Disney lover... het was magisch!