Panama city

Panama city

Travel Sunday 

By Runningangel Frouke

Panama City 

Panama bekend van het Panamakanaal. Het grenst aan Costa Rica en Colombia. Ik was er al vaker geweest en ken de schoonheid van dit land. Meestal ga ik met de crew mee op een tourtje naar een van de mooie strandjes, maar deze keer blijf ik in de stad en ga dus lekker hardlopen.

Op deze vlucht vlieg ik samen met een copiloot die ik al ken van het hardlopen bij mij in de buurt. We spreken s’ morgens om 6:15 uur af in de lobby ja je leest het goed 6:15 uur...

De zon piept net op, het is nog schemerig en wat ik vooral fijn vind is dat het heel rustig is op straat. De normaal zo drukke straat telt nu een handje vol auto’s. Dat zal straks wel anders zijn.

Vanaf ons hotel is het ongeveer 1km lopen naar de boulevard en daar wil ik heel graag lopen. Via de straatjes en een brug over de weg komen we daar aan. De zon komt prachtig op boven het water, wauw!!!! Ik krijg kippenvel! Ja dit is gewoon weer super gaaf! Er lopen al aardig veel locals en er zijn veel sport groepjes bezig. Het is warm, 26 graden. Mijn blote witte armen en benen vallen op hier, net als mijn blonde lange haren.

We lopen 3km en komen dan bij het Panama bord die wij ook, in bijvoorbeeld, Amsterdam hebben staan. We maken wat foto’s, ook bij het water.Wat ben ik aan het genieten! Ik wist al dat het hier fantastisch mooi was, maar om het nu zo hardlopend te zien met de opkomende zon... YES! De oude stad ligt er ook prachtig bij en ook dat leggen we vast.

Na 6km komen we terug bij het hotel.
Ik zie op mijn armen dat ik warmteuitslag heb. Logisch mijn lijf is temperaturen van onder nul gewend geen plus 26!

Panama je bent op stip binnen gekomen in mijn hardloop top 5!! Waar ik je volgende week meer over vertel!

Wauw laat de zomer maar komen in Nederland 

Liefs Frouke