Panama

Panama


Panama

Na mijn jaarlijkse vliegexamen, wat ik gelukkig gewoon weer gehaald heb, stap ik dinsdag het vliegtuig in naar Panama. Het is 10.45 uur vliegen. Ik kom hier niet vaak, maar het is zeker geen straf om hier weer even te zijn. Met 7 uur tijdsverschil maakt het het wel even heftig als ik woensdagochtend om 5 uur klaar wakker ben. Het is nog donker buiten… Eigenlijk wil ik wel lekker gaan hardlopen. De gym is al open, dan maar daar lopen. Twee van de vier loopbanden zijn stuk, maar ik ben zo vroeg, dat ik de enige nog vrije en werkende kan gebruiken. 7,5km loop ik en kijk lekker een serie. Na al die jaren ben ik wel gewend aan binnen op een band lopen.

Als ik na het lopen buiten op het dakterras sta uit te zweten ben ik blij dat ik voor binnen gekozen heb, ondanks dat ik weet dat je hier buiten echt heel leuk kan lopen. Het is nu al warm, 29 graden, en het is nog niet eens 6.30 uur! Dat beloofd wat voor de rest van de dag.

Na het ontbijt parkeer ik mezelf bij het zwembad in een lekker ligstoel. Ik bestel een drankje en waan mij even op vakantie. De zon op mijn lijf is heerlijk.

Rond 15 uur gaan we met een groepje van vijf naar Panama oude stad. We lopen wat rond en al snel merk ik dat ik het, zeg maar, heel erg heet heb. Mijn haar wordt langzaam nat van het zweet. Als we neer strijken op een dakterras, waar ook nog eens geen zuchtje wind staat, voel ik me niet zo lekker worden.Bevangen door de hitte? Een gevoelstemperatuur 42 graden is misschien ook wel wat te veel voor mijn nog winterse lijf. Ik ben een soort van uitgeschakeld en krijg weinig mee van de gezelligheid van mijn collega’s. Ik eet wat en stap dan de taxi terug naar het hotel in. Terug naar de Airco en een douche!

Gelukkig slaap ik lekker en stap ik de volgende ochtend het zwembad in voor een zwemtraining. Het bad is ongeveer 25 meter, dus dat is top! Ik zwem een lekkere 1650 meter in het warme water.

Als ik vrijdag weer terug kom van deze reis halen we in de avond ons startnummer op bij de expo voor de kwart marathon in Rotterdam vandaag! Lekker 10,5km lopen te lopen.

Wie loopt er nog meer?

Fijne zondag!