Oude liefde, roest niet

Oude liefde, roest niet


Oude liefde, roest niet!

Maandagochtend om 10:15 uur ik sta netjes te wachten voor de deur in mijn sportkleding. “Vroeger” deed ik dit wekelijks, maar in aanloop naar mijn eerste marathon vond ik de combinatie niet meer fijn. Club Power daar heb ik het over, een super fijne, pittige groepsles met gewichten.

De coach, de muziek en de enorme afwisseling in het programma zorgen iedere keer voor een optimale workout. Voor iedere spiergroep wordt een apart muzieknummer ingezet en doe je verschillende fitnessoefeningen met een halter met gewichten. Op deze wijze ontstaat er een uitgebalanceerde training waarbij je hele lichaam aan bod komt; benen, billen, rug, borst, armen (biceps en triceps), schouders en buik. Met een grote lach op mijn gezicht herken ik alle termen die de dame op het podium roept en beweeg ik soepel mee en met een super fijn gevoel stap ik auto weer in naar huis.

De spierpijn was dan ook op dinsdag genadeloos! Ik werd zelfs maandag op dinsdag nacht wakker van de spierpijn...
Dat was dus precies de reden waarom ik het in combinatie met marathon training te pittig vond. Ik heb het dus wel echt gemist en ga het vanaf nu proberen 1x per week te doen en deze week stiekem 2x want op vrijdagavond sta ik weer in de Club Power les!

De kilometers zijn deze week wat minder. Dat was al zo ingeplant door #lacoach. Er zit wel een loopbandtraining bij op 9% met elke 5 min van de band af en 30 seconde planken. De ogen van mijn mede sporters prikken in mijn rug en ik zie ze denken... ‘Wat doet die nou?’ Maar ik blijf het stug doen, elke 5 minuten pauze, de band af, planken en hup er weer op en door, 50 minuten lang!

Een lekkere sportieve week dus deze week welke ik vandaag afsluit met een interval!

Volgende week vlieg ik Europa door en hoop ik ergens in een van de Europese landen die ik aan doe, Londen, Gotenburg, of mijn eigen dorpje, Harmelen mijn loopjes te kunnen doen.

Tot volgende week!