Onverwachte dingen zijn het leukste

Onverwachte dingen zijn het leukste


Onverwachte dingen zijn het leukste!

São Paulo, alweer?! Jup, alweer! Soms ja, soms vraag ik vluchten aan voor de ‘vrije tijd’ zoals wij dat in vakjargon zeggen. Een São Paulo geeft mij thuis veel vrije tijd. Tijd die ik even nodig heb om alle leuke dingen te kunnen doen die ik graag wil doen. Ik kom er dus vaak en loop daar altijd in de gym op de loopband.
Waarom op de loopband?;
-Er is nooit een collega die toevallig ook     hardloopt en mee wil.
-Buiten is het te gevaarlijk alleen.
-Slecht weer, mega regen.

Maar deze keer had ik een zeer leuke, lieve collega in mijn crew die zei, ‘Maar ik ga morgenochtend hardlopen wil je mee?’
Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Als om 6.30 uur mijn wekker gaat kijk ik naar buiten en de zon komt al op. We hebben afgesproken om 7.00 uur in de lobby en we gaan erop uit. We wandelen richting de ingang van het grote park en dan zie ik het, een hardloopwedstrijd! Er lopen honderden mensen over de grote afgesloten weg. Mijn hardlopers hart gaat te keer en denk ‘ohhh ik wil mee doen!’ Mijn collega wordt net zo enthousiast als ik en we lopen in een drafje op de grote weg toe. Daar staat iemand van de organisatie en we vragen welke afstanden ze lopen. 3km, 5km en 10km zegt hij.
‘Ohhh kunnen we nog mee doen?’
‘Nee, de inschrijving is dicht en de start is al geweest en het is een massastart voor alle afstanden.’
‘Boe jammer…’
‘Maar jullie kunnen wel gewoon meelopen hoor! Ga maar het parcours op.’
‘Oh echt?! En daar gaan we.’

200 meter na de echte start lopen we lachend op het parcours. Helemaal leuk! Gewoon mee lopen. we zien wel waar we uitkomen. We besluiten voor de 5km te gaan. Echt bijzonder om zo mee te lopen aan een georganiseerde loop. Wel zonder startnummer maar we genieten er wel van. Op een grote doorgaande weg als deze zou je anders nooit zomaar kunnen hardlopen.

We naderen de finish. We twijfelen of we echt moeten finishen want we hebben natuurlijk geen startnummer. Gelukkig ze vinden het allemaal okay en we krijgen beide een mooie, echt grote medaille omgehangen! Als kinderen zo blij lopen we daarna terug naar het hotel. Hoe bijzonder was dit?! En een medaille ook nog. Als we bij het ontbijt komen en ons verhaal vertellen zitten onze collega’s met grote ogen te kijken. Weer een leuke ervaring en een mooie plak mee naar huis.

Voordeel van zo instappen;
-Geen stress plasjes vooraf op een vieze dixie.
-Geen tijdsstress om op tijd te moeten komen.
-Geen tas afgifte dus geen wachttijd na de loop.
-En een keer NUL zenuwen vooraf.

Helemaal prima dus! In Nederland zou je meteen het parcours afgegooid worden. Hier denken ze daar anders over en dat vond ik vooral erg leuk.

Vandaag word ik wakker in Knokke. Iets dichterbij huis, maar ik ben er nooit eerder geweest. Vandaag loop ik mijn rondje hier en als ik een hardloopwedstrijd zie, kan ik niet beloven dat ik ik niet zomaar in stap…hahaha. Nee hoor, grapje voor de volgende koop ik weer netjes een startnummer.