Nooit.... en moeder van 2 tieners!

Nooit.... en moeder van 2 tieners!


Nooit...

Dat ik wel eens roep ‘dat doe ik nooit meer!’ En het dan toch gewoon weer doe of ga doen is al wel gebleken, maar na een lekkere lunch afgelopen vrijdag kwamen vriendin indra en ik er achter dat als ik zeg; ‘dat is echt niets voor mij!’ Ik het ook echt niet ga doen. Dingen als mudruns of slapen in een echte tent! Het nooit meer dan een halve of één hele is dus slechts gebakken lucht!

We trainen dus “vrolijk” verder in mijn vrije weken, ik heb namelijk vakantie! Dus een warm plaatje zit er nog even niet in de aankomende weken. Deze week was qua weer echt mentaal bikkelen. Mijn marathonmaatje Scarlet en ik zijn afgelopen zondag 110 minuten nat geregend op onze duurloop van 17km. Er was werkelijk geen draad meer droog! Als beloning werden we woensdagavond, nadat ik eerst op de baan stond terwijl we gingen starten vanaf het sportcentrum, weer getrakteerd op sneeuw. Met gierende banden en slechts 3 minuten te laat begonnen we aan onze training. En de sneeuw, nee geen laffe sneeuw, maar vlokken zo groot als thee kopjes! We deden een pittige interval op hoog tempo met weinig rust. Met 2cm sneeuw op mijn pet en natuurlijk weer geen draad meer droog, waren we toch maar even trots op ons zelf, en bekroonde we elkaar met een dikke high five en een plekje in Team Elza!

Als ik op vrijdagochtend voorzichtig uit het raam kijk en weer een dik pak sneeuw zie liggen vraag ik mij serieus af, waarom een voorjaarsmarathon?! Ik loop 8km in mijn zone 1, wat overigens heerlijk gaat en verassend blijf ik goed in de zone. De vraag waarom een voorjaarsmarathon blijft mij nog wel even achtervolgen, want naar Berlijn trainen in de hitte was ook geen feest.

Verder ben ik natuurlijk ook gewoon moeder, van mijn 2 liefste schatten. Soms denk ik dat mensen dat vergeten. Ik heb een heel leven naast al dat “gehardloop” Mijn dochter wordt volgende week 10 en dat maakt mij mama van 2 tieners! Mijn zoon gaat zijn laatste maanden als groep achter tegemoet. Spannende tijden! Volgende week horen wij het advies en gaat hij echt zijn volgende school moeten kiezen. Ik weet nog goed dat ik dat ook deed als 12 jarige. Spannende, mooie, nieuwe, maar onbekende tijden breken aan voor deze pre-puber! Als moeder kan ik daar alleen maar trots op zijn!

Wat verder ook spannend en leuk is, de halve marathon van Barcelona, deze is nu heel dichtbij. Volgende week zondag, 10 februari zijn wij te volgen via de edreams mitja marato de Barcelona

Liefs en tot volgende week!