Nog twee maanden.

Nog twee maanden.


Nog twee maanden

Met vanaf vandaag is het nog precies twee maanden te gaan… Twee maanden tot de Valencia Marathon.

Hoe gaat het? En waar sta ik nu? Vergeleken met bijvoorbeeld twee maanden geleden sta ik er heel goed voor. Ik startte in april met een nieuwe trainer. Eerlijk? Ik had mijn twijfels… Deze man is snel en bijna al zijn lopers zijn snel. Mijn wens is een marathon binnen de 5 uur. Voor vele een niet zo heel bijzonder doel, voor mij wel. Deze trainer kijkt naar wat ik wil en vooral naar wat ik kan. Tuurlijk kan het altijd sneller maar dat is nu mijn doel niet.

De eerste maanden gingen op schema naar de halve van Zwolle, welke ik prima gelopen heb. Daarna ging mijn focus iets meer op het fietsen van de Mont Ventoux. Na de berg bleef ik gewoon lopen en nu met het starten van mijn marathonschema lopen de weekkilometers aardig op. Ik koos ervoor om, in plaat van, vier trainingen per week, naar drie keer trainen te gaan. Mijn drukke leven en mijn vliegen maken het al zwaar genoeg. Een goed beslissing voor mij en mijn lijf. Waar ik twee maanden geleden al zuchtte als er een 60 minuten of een 10km op schema stond, loop ik er nu minimaal per keer ongeveer wel 10.

De afgelopen weken klom het aantal kilometers langzaam op en tikte ik donderdag weer eens een plus 15km aan. namelijk 16,5km. Ze vlogen voorbij en het werd makkelijker omdat ik met een loopvriendin een leuke route liep.

Gisteren liep ik nog eens 15km en dat maakte met de loop van dinsdag erbij 41, 8km deze week.

Het gaat dus goed en ik voel me goed. Mijn lijf kan het aan. Zelfs het langere lopen op mijn vliegbestemmingen kan ik aan. Dat was iets wat in in mijn vorige marathontrainingen lastig vond.

Volgende week ben ik weer op reis, deze keer naar Minneapolis. Daar staat er weer 1.30 uur op het schema. Eens kijken of ik een leuke route kan vinden.

Voor vandaag is het een rustdag. Fijne zondag!