Nieuwe week

Nieuwe week


Nieuwe week

Elke week een nieuwe week en nieuwe kansen. Deze week had ik qua hardlopen een soort dipje. Het lopen ging zwaar en het voelde wat energieloos. Die dagen zitten er vaker tussen, dat is normaal, maar juist door deze dagen zie ik erg op tegen mijn duurloop die voor zaterdag geplant staat. Ik zeg nu duurloop, maar het waren eigenlijk een soort van wissel-tempo-blokjes van 20 minuten. 11 minuten rustig, 9 op halve marathon tempo en 1 op 10km tempo. Dat 4x dus 80 minuten.

Ik keek er tegenop en achteraf viel het me mee, maar ik ben ook eerlijk en heb bij lange na niet alle tempo’s gehaald. Zeker in blok 4 was het tempo gedaald naar ongeveer marathon tempo. Afijn ik liep 13km in 80 minuten. Daar ben ik blij mee maar tegelijkertijd maakt het me ook weer onzeker. Ik weet het het duurt nog even voor de marathon, 105 dagen om precies te zijn, en het is nog steeds onzeker of wel welkom zijn daar in het mooie Chicago, maar toch voel de druk.

Ik blijf dat lastig vinden, heel lastig zelfs. Ergens moet ik dat om kunnen zetten in een andere gedachtes, iets meer van ‘we zien wel maak je niet druk’. Daar moet ik aan werken.

Deze ochtend word ik wakker op een heel mooi plekje in Nederland. Heel veel tijd om hard te lopen is er niet, maar je kent me inmiddels, ik vind altijd wel een gaatje. Een tipje van de sluier, mijn wekker gaat dus vroeg! Daarover volgende week meer.