Nieuwe uitdaging

Nieuwe uitdaging


Nieuwe uitdaging

Rotterdam!
En nu hoor ik je meteen denken… ‘Maar je zou toch geen marathons meer lopen?’
Nou dat klopt want ik ga voor een snelle 10km of 10,5km. Het mooie van Rotterdam is dat er ook een boog staat bij de 10km dus dat je ook een officiële tijd ziet bij de 10km, al ik ga voor een snelle 10,5km. Als je er dan toch bent, dan die laatste halve kilometer ook maar door knallen.

Deze week startte ik met een nieuwe, tijdelijke trainster, aan mijn nieuwe schema. De start met een cooper test. Okay, shit ik haat testen… Maar okay we gaan ervoor! Hij stond eigelijk voor de zondag op de planning maar Jet was mee gereisd uit Atlanta en we besloten dat dat niet handig was. Fijn als iemand begrijpt dat dat niet fijn is.

Goed. afgelopen dinsdag loop ik rustig 10 minuutjes in en start ik aan de 12 minuten test. Ik ben niet helemaal fit, dat voel ik al na drie minuten. De wind, ja die was er afgelopen dinsdag in een kracht 4. Lekker zo in je snoetje, precies als je dat niet wil. Ik kreeg hem ook even mee, maar daar profiteer ik te weinig van. Na 12 minuten is het voorbij en ben ik niet tevreden.. Ik loop bijna 2400 meter. Mhhh ik dacht echt wel onder die 5 min de kilometer te kunnen lopen maar nee dat lukte dus niet. Schakelen, geen excuses verzinnen, het is wat het is. Dat kan en moet dus sneller. Het is een mooie nul meeting.

Dinsdagavond ontmoet ik mijn nieuwe trainster en mijn nieuwe Road to Rotterdam team bij Hoka, de hoofdsponsor van de Rotterdam marathon. Super leuk en gemotiveerd! Donderdag mijn eerste training van het schema en dat voelt goed. Gisteren een duurloop van 65 minuten waar ik 11km in loop. Dat voelt goed!

Mijn doel op 16 april? In ieder geval 55 minuten of minder op de 10km. Dat is geen PR op de 10km, maar wel sneller dan ik de afgelopen twee jaar gelopen heb. Klein beginnen en zien waar ik eindig 16 april.

De aankomende weken neem ik jullie mee ik mijn schema’s en struggels!

Liefs