Nieuwe start

Nieuwe start


Nieuwe start

Een nieuw fris jaar, een nieuwe frisse start. Mijn eerste vlucht van 2021 naar Vancouver op de Airbus valt wat zwaar. Het tijdsverschil van -9 uur hakt er in en ik slaap heel erg slecht. Als Nederland ontwaakt ga ik net naar bed en andersom. Ik ben even compleet van slag.

Wel trek ik, de eerste ochtend, mijn hardloopschoenen aan en loop ik richting Stanley Park. Nog geen 200 meter ben ik buiten en het begint heel erg hard te regenen. Dikke druppels, geen kleine miezer, maar echt veel regen. De straten vullen zich snel met plassen want de afgelopen nacht regende het ook flink. Ik loop langs de haven naar het park en voel bij 2km al dat mijn sokken nat worden. Ik loop wel lekker en loop nog even door. Ik herken de weg waar je op de 10km Seawall race ook een lus hebt zitten en denk terug aan die dag dat ik daar liep. Toen een wedstrijdje lopen nog heel gewoon was. Ook de plek waar toen de waterpost stond herken ik en dan doet de regen nog meer zijn best en gaat het nog wat harder. Ik ben inmiddels echt zeiknat. Geen draad is meer droog. Ik besluit om te draaien en het hele rondje voor een andere keer te bewaren. De hele ronde is 13,5-14km. Als ik omdraai heb ik wind tegen en regent het hard in mijn gezicht. De wegen zijn complete plassen geworden waar je niet eens om heen kunt, er door is de enige optie. Na 7km ben ik terug bij het hotel waar mijn crew voor het raam aan het ontbijt zit. Ik loop even naar ze toe en moet mijn natte mondkapje die in mijn zak zat op doen. Aan de plas die ik achter laat kan je zien dat het echt serieus regent.

Mijn schoenen zijn pas thuis in Nederland weer droog dus een tweede ronde op de dag van vertrek zat er niet meer in, maar ik kom vast snel weer terug want die grote rondje wil ik ook echt nog een keer lopen.

Zo heb ik in 2021 alweer mooie herinneringen gemaakt en dat is wat ik dit jaar meer of weer wil doen. Genieten van mijn mooie baan die mij op plekken brengt waar je alleen maar van kunt dromen. Maar die ook mij de Coronatijd door helpt omdat ik toch steeds een beetje uit ben.

Deze week kwam dan ook eindelijk onze Teun bij ons wonen. Na onze Flo, die helaas in mei vorig jaar overleed aan ouderdom, waren we toe aan een nieuw vriendje in huis. Teun is een ruwharige teckel en komt uit een nest gefokt door mijn ouders. Het is een echte lieverd. Een puppy met streken, maar hij doet het al echt heel erg goed. Samen hardlopen is een doel al zullen we daar nog even geduld mee moeten hebben want dat mag en kan hij nog niet.

Een mooie nieuwe week dus in een mooi nieuw jaar! Op naar meer.