Nieuwe routes

Nieuwe routes


Nieuwe routes.

Atlanta USA, ik ben er al heel vaak geweest en ook al wel op de plek waar ik deze week was, maar toen liep ik nog niet hard of misschien koos ik er toen voor om niet te gaan hardlopen. Deze reis heb ik de luxe dat ik er 48 uur vrij ben! Dat betekend dus koffer mee en twee hardloopsetjes.

Ik vond op de heen weg al een leuke en gezellige collega die wel zin had om mee te lopen. Ze had geen hardloopschoenen mee en verscheen de volgende ochtend dan ook op haar Nike Airs in de lobby.
‘Gaat wel lukken’ zei ze en zo gingen we.

Het is er al warm op de vroege ochtend en de zon schijnt al lekker aan de blauwe lucht. We hebben allebei niet gekeken naar een route en gaan gewoon lopen. 5km was het idee op een lekker rustig tempo. Mijn collega is een vlotte looperster en ik loop al babbelend mee. We gaan door een villawijk en Atlanta wordt rustig wakker.

Het tempo ligt hoog, mij eigenlijk iets té hoog maar nog te doen. Het is hier ook lekker heuvelachtig en na 2,5km, als we weer omhoog gaan, trek ik aan de rem!
‘Hahah zo hè jij bent een pittige loper’ zeg ik.

We maken wat foto’s en gaan het metrospoor onderdoor. Slaan weer een wijk in met grote huizen en dan raken we de weg een soort van kwijt. Veel wegen lopen dood en ik vraag aan een voorbij lopend stel of ze kunnen uitleggen hoe we hier weer uitkomen? Na wat kijken op Google Maps en wat straatjes in proberen te lopen komen we weer op dezelfde weg uit waar we er ook in gingen. We besluiten dan maar dezelfde weg terug te lopen als we heen kwamen. Na 7,5km en aardig wat zweet, ik dan zij heeft niets, komen we weer bij ons hotel.

De volgende ochtend ben ik weer vroeg wakker en ga zelf nog een rondje. Mijn ‘snelle’ collega is met de crew naar huis gegaan op een kleiner toestel. Ik en nog één andere collega blijven nog een dagje langer. Ik loop nu zelf op mijn eigen tempo en draai een interval training af. Lekker door de straatjes in de villawijk vlakbij ons hotel. Die middag vlieg ik zelf ook naar huis.

Op zaterdag start ik officieel mijn marathon training met een 12km duurloop. Langere afstanden zijn voor mij, laat ik het zo zeggen, altijd een drempel, maar tevreden kom ik thuis en chat ik wat met mijn coach. Mijn besluit staat vast, ik ga die 42,2km lopen, in Chicago, op 10 oktober 2021. Mits alles kan en mag. Geen tijdsdruk, geen gepush gewoon lopen. Dat wordt dus nog heel veel trainen.

Fijne zondag!