Nieuwe en oude dingen

Nieuwe en oude dingen


Nieuwe en oude dingen

Een week met van alles en nog wat. Op dinsdag start ik met een cursus Duits. In 10 weken tijd vliegtuig Duits spreken. Op mijn jaartje Duits op de middelbare school na, heb ik het nooit meer gesproken en eigenlijk spreek ik dus geen woord Duist. Inmiddels denk ik wel zeker 25… Ik heb nog een lange weg te gaan maar we gaan ervoor.

Op woensdag ga ik voor het eerst echt mountainbiken, op een echt MTB parcours. Behoorlijk spannend wel vind ik. Meteen een rode route wat misschien niet zo heel handig was. Ik val een keer best wel hard en dat maakt me meteen wel wat angstig. We zijn met een groepje en ik fiets bijna achter aan, gelukkig niet alleen. Na 15 km komen we terug en vind ik het ook echt genoeg geweest. Dit mag nog een keer over, maar dan met wat goede tips en tricks .

Zaterdag staat er een op de baan in Amsterdam, groepstraining met mijn nieuwe coach op het programma. Baan trainen, ik deed het wekelijks Al is het nu wel al even geleden. Alweer een jaar of drie voor mij gok ik. Heerlijk verstand op nul en gaan. 400 meter lijkt zoveel korter op een baan dan gewoon thuis. De techniektraining eerst en daarna een kerntraining. Die kerntrainingen daar werd ik altijd blij van en zo vandaag ook. Drie minuten vol gaan en dan even rust. 2 x 150 meter op techniek lopen en dat alles 3x. Ik start natuurlijk veelste snel en dat moet ik bekomen met verzuring in ronde één. De rondjes er na gaan beheerster en beter. Als we terug in de auto zitten bespreken mijn man en ik dat we dit wel echt eens vaker moeten doen.

Een prima weekje dus met wat nieuws en iets ouds. Aankomende week loop ik in Toronto. Een heerlijke stad waar ik voor het laatst was toen ik alleen maar op mijn kamer moest blijven en stiekem een rondje op het dak van hotel hardliep. Deze keer ga ik dus lekker door de stad hardlopen en genieten van alles wat nu wel kan.

Fijne zondag.