Nieuw plannen...?

Nieuw plannen...?


Making new goals...

Vorige week zondag de halve van de Haar in het altijd piep kleine haarzuilens. Heerlijk dichtbij mijn huis dus waar we op de fiets heen gingen. Alle 4 gingen we een afstand lopen, super leuk vind ik dat. Mijn kinders allebei 2km, mijn man de 10km en ik zelf als paashaas op de 5km. Op de warmste tweede Paasdag ooit gemeten was dat voor mij echt de beste keus die ik ooit gemaakt heb. Nadat mijn kinderen zichzelf weer verbaast hadden over hoe snel ze waren, namelijk 10:02 (Jelle) en 10:40 (Fem) was het mijn beurt. Linda hazen, een taak die ik serieus nam. Ik weet hoe fijn het kan zijn als mensen dat voor je doen. Mijn beide gelopen pr’s zowel op de halve als op de 5km zijn gelopen met hazen. Top hazen.

Linda zou graag tussen de 6:15 en de 6:30 lopen. De eerste kilometer bouwen we wat marge in. Bij 2.5km heeft ze het zwaar, maar ze mag van ons niet lopen. Het ondersteunde hazenteam bestaande uit Deborah, Laura en Scarlet zijn streng. Bij 4km wordt het super zwaar voor Linda maar we peppen haar weer op en ik geef haar een hand. Met net iets meer dan 32 minuten komen we de finish over. Linda is blij, de medaille mooi! Topdag dus. Maar Lin; je bent natuurlijk nog niet van mij af want in het najaar gaan we het nog eens doen!

Die zelfde dag zie ik veel bekende en wordt er vooral veel gevraagd aan mij ‘hoe is het nu met je na de marathon?’ Ook daar ineens een soort zelfde vraag, maar dan net anders gesteld, welke mij raakt...
‘Hoe gaat het nu in je hoofd? In het koppie na de marathon?’ Het raakt me meer dan ik dan besef. Een echt antwoord kan ik ook niet geven en meer dan een ‘nog niet zo goed.’ blijft het. Ze raakt me... Daar moet ik wat mee. Een plek heeft het duidelijk nog niet.

Ook de vraag ‘wat zijn je nieuwe doelen?’
Ehmmm ja wat zijn mijn nieuwe doelen?
Allereerst dus nu een plekje geven! Mooi doel, tijd voor nemen dus.

Mijn nieuwe schema is gestart afgelopen maandag. Fijn om toch weer een schema te hebben, een hou vast. Dit schema brengt mij wel weer naar iets super gaafs! Iets waar ik enorm naar uit kijk! Het weekend van 22 september ga ik namelijk de Disney Challenge lopen. De 36,1 km te weten de 5km, 10km en de 21,1 in drie dagen. Ik heb er echt heel veel zin in met lieve mensen waar ik blij van word.

Is dit uitdagend genoeg? Voor nu ja even wel. Een gooi naar de sub 25 op de 5km die 4 weken geleden op 6 seconde na niet lukte ga ik ook zeker doen, maar of dat nu al is, geen idee.

De marathon blijft de marathon en zeker een uitdaging! Na deze nooit meer stond er op mijn shirt. Misschien knaagt het wel zo aan mij dat ik het ooit nog eens zal doen. Maar voor nu, zeker niet.