Nieuw jaar nieuw doel.

Nieuw jaar nieuw doel.


Nieuw jaar, nieuw hardloopdoel.

De afgelopen weken was ik druk aan het intervallen om sneller te worden. Ik trainde voor een snellere halve marathon. Dat lukte in Linschoten! Ruim 3 minuten van mijn oude Linschoten tijd af waar ook mijn pr stond.

Tijd voor een nieuw doel, de Rotterdam marathon op 7 april.

Nog 100 dagen om mezelf weer op te laden naar de marathon. Na Berlijn wist ik al heel snel, dit gaan we nog een keer doen, want deze ging niet bepaalt soepel en dat kan beter. Maar ook nog een keer omdat mijn lieve vriendin Stans al tegen mij zei; Ik wil ook zo graag! Dus zei ik tegen haar dan gaan we samen!

Al weet ik niet of we hand in hand de finish over zullen gaan, het eerste stuk zullen we samen lopen en ook de trainingen er naar toe zijn leuker als er iemand “mee” traint.

Ook Inge en Kim lopen in Rotterdam en dat maakt het Runningangel feestje alleen maar mooier en groter.

Woensdagavond startte ik de eerste training met de marathongroep bij mijn loopgroep op de baan op voor een maximaaltest. Zelf had ik begin oktober al een test gedaan bij sma midden Nederland op de loopband. Ik ken dus mijn maximaal, weet ik dat ik diep moet gaan en dat dat wel eens zeer kon gaan doen.

Woensdagochtend krijg ik een appje van Scarlet of ik ook naar de baan ga vanavond? Dat betekend dat ik niet “alleen” ben in de marathongroep en er iemand is die bijna mijn tempo’s loopt. Dat is super fijn!

We lopen warm op de baan en maken ons klaar voor de maximaaltest. Best een beetje spannend vind ik het. Diep gaan is iets wat ik nog niet zolang (lees een week of 6) kan en doe... Drie rondjes op rustig praattempo nou dat kunnen Scarlet en ik wel.

Dan 20/30 slagen je hartslag laten zakken. Ik kom binnen met 155 dus ga weer lopen met 133 ongeveer. Nu 10 slagen er bovenop. Okay dit gaat nog prima prima. Ik haal de 165 net, want op de een of andere manier loop ik de eerste 2 rondjes in 147.. Dus gas erop in rondje 3. Dan weer laten zakken, 30 slagen deze keer.

Ik sta te kletsen en let even niet op en mijn hartslag is al 119 dat betekend gaan! Deze 3 rondjes hetzelfde als die ervoor. Ik tik hem af op 167, prima! De laatste 3 rondes in 177 dus ik vind het wel lekker om wat gas te geven. Het zijn maar 3 rondjes en ze gaan fijn. 181 zie ik en ik mag dan nog 1 ronde na de laatste 3 om tot het gaatje gaan.

Ik loop hard heel hard onder de 4 min per km. Ik weet wat mijn max is en zie na 200 meter 197 staan. Dan moet ik nog even door dus. De trainers staan te schreeuwen, door door, door! Ik ga en ga en zie 202 staan op het moment dat ik echt niet verder kan.

202 is dus mijn maximaal en dat klopt mooi met de sma test! De eerste training voor de Rotterdam marathon is een feit! Zondag loop ik de duurloop mee met de groep, 12km. Ik ben benieuwd want ik wil en ga mijn eigen tempo lopen. Loop ik achteraan? Zal ik de langzaamste zijn? Het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit.


My road to Rotterdam is begonnen en deze keer laat ik mij niet gek maken of verleiden door het aantal kilometers. Deze keer laat ik mij goed begeleiden door ikbeginvandaag en de loopgroep.

Liefs Frouke