Niets is wat het lijkt...

Niets is wat het lijkt...

Niets is wat het lijkt...

Deze week was ik in Ecuador. Eerst 2 dagen in Quito waar ik een missie had zoals ik vorige week schreef, de schommel op 4200 meter hoogte.
Op de vroege ochtend ging ik met “de mannen” op pad. Twee cockpit collega’s en een cabine collega naar de telefernico. De Franse skilift brengt ons hoger en hoger bracht de berg op, maar het werd ook steeds meer bewolkt... Eenmaal boven was er niets meer te zien van de enorme hoogte. Wel voelde ik aan mijn lijf en vooral aan mijn ademhaling dat het heel hoog was. We drinken eerst maar eens koffie want geen schommel te zien. Na een half uurtje begint het toch wat op te klaren en ik kan zelfs de stad een beetje zien liggen. Yes, het gaat toch nog lukken vandaag want ja ik wil heel graag die foto!

We klimmen nog een stuk de berg op en hijgen allemaal. Daar staan de schommels en ik kan door de lichte bewolking de enorme stad zien liggen. We maken toffe foto’s en ik hang meerdere keren op mijn kop... Oef dat moet ik bekopen met een misselijkheid en ik moet echt even gaan zitten. Alles draait en ik hou mijn ontbijt nog net binnen.

Om terug te komen op mijn titel, niets is wat het lijkt... Zo ook deze foto! Het lijkt of ik zonder riem boven een afgrond schommel, maar niets is minder waar. Het nemen van de foto op het juiste moment is het geheim! Ik kan gewoon met mijn voetjes bij de grond...! Ik kreeg zo veel reacties op deze foto! Dit dus het bewijs dat, op social media, niets is wat het lijkt.

Deze reis is 5 dagen. Na Quito vlieg ik door naar Guayaquil, een stad met nog meer inwoners dan Quito maar op zee niveau. Normaal heb ik niet zoveel last van de hoogte maar deze keer heb ik hoofdpijn die niet weg gaat met pijnstilling. Aangekomen hier verdwijnt de hoofdpijn en voel ik mij meteen een stuk beter. Het klimaat is heerlijk, 30 graden en ik lig heerlijk de ochtend in de zon.

Met nog twee weken tot Linschoten werk ik ook nog even twee trainingen af. Waarvan dus één op hoogte dat was pittig maar mentaal wel heel goed denk ik.

Een prachtige foto en een mooie herinnering neem ik weer mee naar huis. Nu ben ik fijn vrij tot tweede kerstdag. Even rust in de tent en de zaakjes weer op orde brengen.

Liefs